• You are currently viewing Kevät ja kerrospukeutuminen – ilo irti ulkoilusta!

  Kevät ja kerrospukeutuminen – ilo irti ulkoilusta!

  Kevät on haastavaa aikaa pukeutumisen kannalta. Aamulla on monesti vielä pakkasta, iltapäivällä lämpöasteita. Miten tästä haastavasta vuodenajasta saisi ilon irti? Kerrospukeutuminen pelastaa.

  KEVÄT JA KERROSPUKEUTUMINEN

  Ihan ensimmäinen kysymys onkin mitä ulos ollaan menossa tekemään. Jos lapsi istuu vallan rattaissa, kannattaa silloin pukea enemmän kuin jos lapsi liikkuu, juoksee tai kiipeilee. Paikallaan ollessa tulee herkemmin kylmä.

  Toiminnallinen aluskerrasto siirtää kosteutta pois iholta, jolloin olo pysyy mukavana vaikka leikkiessä tulisikin välillä kuuma. Puuvillainen aluspaita ei ole paras vaihtoehti, sillä se ei ole toiminnallinen materiaali, vaan kostuu ja kylmenee herkästi. Materiaaliksi kannattaakin valita esimerkiksi merinovilla, joko hengittää ja tuntuu mukavalta ihoa vasten.

  Tästä seuraava kerros on lämpöä tuova välikerros. Näin kevätsäällä usein yksi välikerros riittää. Hyvä vaihoehto on fleece, sillä se hengittää, sen lämpöarvo on sama kuin villan ja se on helppohoitoinen ja nopeasti kuivuva. Toki välikerroksena toimii myös vaikkapa college tai huppari.

  Tärkeä on myös säänkestävä kuorikerros, joka suojaa lasta vedeltä ja tuulelta. Kuorikerrosmateriaaleja löytyy monia erilaisia. Niillä voi olla erilainen lämmittävyys, kulutuksen kestävyys, eritasoinen vedenpitävyys, tuulelta suojaavuus tai hengittävyysarvo.

  Lue myös: Liian tiheä pesutahti kuluttaa kuravaatteita

  Pipoilla, hanskoilla ja kaulureilla voi lisäksi hyvin säädellä kokonaisuuden lämmittävyyttä. YKSI MUTTA TÄSSÄ KUITENKIN ON. 😀 Jokainen lapsi on erilainen! Kun yhdelle tulee samantien kuuma, toinen paleltuu herkästi. Tällöin erilaiset materiaalivalinnat ja kerrosten määrä helpottavat elämää. Usein helposti hikoavalle menijälle riittää hengittävä aluskerros, kuoritakki ja pipo, kun taas herkästi paleltuva nauttii lämpimistä lisäkerroksista ja paksuista asusteista. Myös lapsen luonteenpiirteet vaikuttavat. Rauhalliset tutkijat ovat enemmän paikallaan, kun taas ikiliikkujat purkavat energiaa aktiivisesti liikkuen. Tällöinkin pätee sama kaava: pienelle tutkijalle enemmän päälle ja vilkkaalle kevyemmin, tai ainakin helposti vähennettäviä kerroksia. Sama kaava pätee myös äideille. 😉

  Poikien äidit facebookissa ja instagramissa

  – Poikien äidit toimitus –

  Kommentit

  1. Julia

   Fleece ei ikävä kyllä hengitä, vaan on jopa hiostava materiaali. Sille on paikkansa, mutta ei vedä vertoja villalle koskaan.

  Vastaa