• You are currently viewing Kesäloma tulee, mihin lapset? -vinkkejä

  Kesäloma tulee, mihin lapset? -vinkkejä

  Kesälomat ovat jo ihan nurkan takana ja lapsissa alkaa näkyä lähestyvän kesäloman riemu. Kesä on monelle vuoden parasta aikaa; Yhdessäoloa perheen kesken, aikatauluttomuutta, lämpöä ja valoisuutta. Kalenterit voi vihdoinkin heittää nurkkaan ja saa vain olla ja nauttia elämästä. Monelle lähestyvä kesäloma aiheuttaa myös päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Monen työssäkäyvän vanhemman mielessä pyörii vain yksi kysymys: ”Mihin laitan lapset kesällä?”

  Kesäloma on täällä, mutta mihin lapset?

  Koululaisten kesäloma on pitkä eikä pieniä lapsia saisi jättää yksin kotiin. Vaikka olisitkin itse lomalla kuukauden, lapsesi jatkaa lomailua vielä toisenkin kuukauden. Ja muutaman viikon päälle. Kaikilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta lomailla täyttä lomakuukautta. Siitä johtuen vanhempien olisi hyvä suunnitella lasten kesähoito etukäteen ja varmistaa, missä ja kenen kanssa lapsi viettää aikaansa sillä aikaa, kun itse on töissä. 

  Lue myös: Kyselyn tulokset, lapsille koronarokote? 

  Korona-aika on pakottanut monet meistä etätöihin, joten joissakin tapauksissa kesän lapsenhoito on helpottunut; Olet itsekin kotona, kun lapsesi on. Helppoa ei kuitenkaan ole tehdä kahdeksaa tuntia päivässä töitä samalla kun lapsi pyörii jaloissa vaatimassa huomiotasi.

  kesäloma

  Mikä avuksi? 

  Avuksi voi kysyä tuttuja perheitä. Heidän kanssaan voi sopia lasten vahtivuoroista, tai perheet voivat yhdessä järjestää lapsilleen lastenhoitajan ja jakaa kustannukset. Isovanhemmatkin varmasti auttavat mielellään. 

  Jos tukiverkkoa ei kuitenkaan ole, on eri kunnissa tarjolla lapsille erilaisia aktiviteetteja kesän ajaksi. Kannattaa tarkistaa oman kunnan nettisivuilta ajankohtaisia retki-, ja leiripäiviä. Myös monet eri järjestöt järjestävät erilaisia leirejä ja kerhoja lapsille ja seurakunnillakin on kesäkerhoja tarjolla.

  Lue myös: Joka neljäs kuudesluokkalainen ei osaa uida

  Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lapselle leiri voi olla jännittävä asia, eikä sinne uskalleta lähteä ilman sisarusta tai kaveria. Ainakin päiväleireillä olisi hyvä, että vanhempi olisi aluksi seuraamassa miten lapsi sinne sopeutuu. Jos lastenhoitajalle on tarvetta vain silloin tällöin, lastenhoitajan voi palkata muutamaksi tunniksi.

  Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei tunnu onnistuvan, ja aikataulut tuntuvat menevän vain enemmän solmuun, kannattaa loma-asioista jutella työnantajan kanssa – Työnantaja voi joustaa lomien yhteensovittamisessa, jos tilanteesta uhkaa muodostua ylivoimainen.

  Kesäleireistä, lastenhoidosta ja kesätekemisistä voi lukea lisää: Parasta lapsille

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa