• You are currently viewing Koska viimeksi muistit huoltaa pesukoneesi?

  Koska viimeksi muistit huoltaa pesukoneesi?

  Koska viimeksi muistit huoltaa pesukoneesi? Niinkin arkinen asia kuin toimiva pyykinpesukone vaikuttaa paljon perhearjen sujuvuuteen. Palataanpa hetkeksi 1900 – luvun alkupuolelle, jolloin pyykinpesu vei useimmiten koko päivän. Ensin pyykit kannettiin pesupaikalle ja vedet haettiin kaivosta. Sitten likapyykit liotettiin ja hangattiin käsin puhtaiksi pesuvedessä tai lika hakattiin irti puukepein. Tämän jälkeen pyykki keitettiin muuripadassa ja huuhdeltiin ainakin kolmeen kertaan. Kesällä huuhtelu hoitui meren tai järven rannassa, mutta talvella se tehtiin avannossa sormet kohmeisina. Tämän jälkeen pyykit vielä väännettiin käsin kuiviksi ja ripustettiin naruille kuivumaan.

  MITEN VALITA PERHEEN TARPEISIIN SOPIVA PYYKINPESUKONE?

  Pyykinpesukoneen valinnassa kannattaa ensiksi miettiä kuinka paljon laitetta varten on tilaa ja laitetaanko se kylpyhuoneeseen, keittiöön, eteiseen tai johonkin muuhun tilaan?
  Seuraavaksi voisi miettiä pestävän pyykin määrää – haluatko koneen, johon mahtuu kerrallaan monta petivaatesettiä ja vielä pyyhkeetkin? Jos perhe on iso ja kotona on pieniä lapsia, silloin kannattaa hankkia laite, jossa pyykin täyttömääränä on ainakin 8 kg. Jos perheesi koostuu maksimissaan kolmesta ihmisestä ja pyykkiä pestään vain kerta viikossa tai kahdessa, niin silloin järkevämpi vaihtoehto olisi pyykinpesukone maksimissaan 7 kg:n täyttömäärällä.

  Lue myös: Liian tiheä pesutahti kuluttaa kuravaatteita

  KOSKA VIIMEKSI MUISTIT HUOLTAA PESUKONEESI?

  Puhtaan pyykintuoksu on ihana, mutta tunkkainen pyykki kielii siitä, että olisi aika puhdistaa myös itse pesukone. Jos laiminlyöt toistuvasti pesukoneen puhdistamista, saatat lyhentää koneesi käyttöikää. Ethän myöskään pihistele pesuainevalinnoissa. Laadukkaat tuotteet auttavat konettasi toimimaan tehokkaammin ja jättävät myös vähemmän pesuainejäämiä.

  Tee nämä kerran kuukaudessa:

  • Pyyhi pesukone ulkopuolelta (muista irrottaa johto ennen tätä)
  • Lisää n. 4 dl väkiviinaetikkaa pesuainelokerikkoon ja pese kone tyhjänä 90 asteessa. Nykyään kaupoissa on myös valmiita pesuaineita tähän tarkoitukseen.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa