• You are currently viewing Lasten kanssa Kokkolassa -viikko täynnä riemua

  Lasten kanssa Kokkolassa -viikko täynnä riemua

  Kaupallinen yhteistyö: Visit Kokkola. L

  Poikien Äidit toimitus testaa lomanviettopaikkoja kotimaassa ja ulkomailla. Nyt vuorossa Kokkokla, jossa on hauskan jalkapallo turnauksen Kokkola Cupin lisäksi paljon muutakin kivaa lapsiperheille.

  kokkola

  Lasten kanssa Kokkolassa

  Kokkola on aika kivan kompakti kaupunki. Kävellä voi lähes mihin vain ja kun jalat väsyivät, niin voitte hakea Visit Kokkolan Infosta polkupyörät lainaan. Info sijaitsee kauppatorin laidassa.

  kokkola lapsille
  Pyörät vuokrattiin Visit Kokkolan infosta.

  Visit Kokkolan sivuilta löytyy kätevä Kävelykierros kartta joka johdattaa Kokkolaan tutustujan omatoimisesti Neristaniin, käsityöläisten ja merimiesten kaupunginosaan sekä kauppiaiden ja laivanvarustajien Oppistaniin sekä museokortteleihin ja puistoihin.

  Poikien suosikit TOP 3

  1. Majakkasaari Tankar

  Poikien ykkössuosikkina ehdottomasti majakkasaari Tankar. Testiperhe ei ollut koskaan ennen nähty majakkaa niin läheltä, saatika käyty sisällä majakassa. Kokemus oli pojille kaikinpuolin ikimuistoinen.

  Meripuistosta (Meritie 7) lähtee saaristoristelijä M/S Jenny kohti majakkasaarta. Matka majakkasaareen kestää 1,5 tuntia ja matkan pystyi viettämään joko näköalatasanteella tai alakerran ravintolassa.

  Tankar
  Edessä pelkkää merta. Tamkarin majakkasaaressa.

  Tankar

  Tankar

  Tankar on upea paikka, saaren tunnelma lumoaa välittömästi. Jos olet ikinä katsonut sarjaa Saariston lapset, niin hyppäät suoraan niihin kuviin ja tunnelmiin, kun astut majakkasaarelle.

  Tankarin saari on ollut ihmisten käytössä jo 1500 -luvulta lähtien. Aiemmin Klippan-nimisenä tunnettu saari sai myöhemmin merimerkkinsä kivikummelin ansiosta nimen Tankar.

  Saaren keskellä komeilee vieläkin tuo iso merimerkki eli kiviraunio, joka on vuosien saatossa kasvanut kasvamistaan. Syynä tähän se, että perinteen mukaan ensimmäistä kertaa saareen tulevan ihmisen pitää viedä rannasta kasaan niin suuri kivi kuin hän jaksaa kantaa. Se tuo kuulemma kantajalleen 7 vuoden onnen.

  Poikien piti tietysti tuo tehtävä suorittaa, vaikka kannettavat kivet olivat kyllä aika säälittävän pieniä.

  Tankar
  Maisemat ylhäältä majakasta. Kiviraunio näkyy täältä selvästi.
  Tankar
  Cafe Tankar

  Majakkasaarella on lounasravintola Cafe Tankar, mistä saa muuten ehkä maailman parasta lohikeittoa.

  Majakkasaaressa voi myös yöpyä ja siellä on pieni puinen kirkko. Upeaan puna-valkoiseen majakkaan voi myös kavuta sisälle. Maisemat ovat henkeäsalpaavat. (Majakkapäiviä järjestetään tällä hetkellä aina keskiviikkoisin.)

  2. Leikkipuistot upeissa maisemissa

  Meripuistossa pojat olisivat viihtyneet puistoilemassa vaikka koko päivän. Leikkipuistossa oli iso merirosvolaiva ja muut tarpeelliset vempaimet, mutta ihan kivenheiton päässä myös upea hiekkapohjainen uimaranta.

  Kokkola leikkipuistot
  Meripuisto

  Toinen hauska leikkipuisto skeittiparkkeineen oli Brita Marian puisto. Kun lähtee kävelemään Suntin salmen viertä, kohti merta, niin tämä puisto tulee väistämättäkin vastaan. Puisto on toiminnallinen puisto, jossa on liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Hauskoja yksityiskohtia mitkä jäivät pojille mieleen olivat tanssikone ja DJ-kone.

  Kokkola leikkipuistot
  Brita Marian puisto

  3. Suomen vanhin bensa-asema ja tykki

  Niin hullulta kuin kuulostaakin, niin poikien TOP kolmoseen ylti myös Suomen vanhin huoltoasema joka on vuodelta 1931. Ehkä asiaan vaikutti myös hienot vanhat autot, mitä oli huoltamon kulmilla juuri sopivasti pysähtyneenä. Vanhaa bensatankkia etsittiin, mutta sitä ei löytynyt. Toimivat uudenaikaset bensatankit oli kyllä saatavilla.

  suomen vanhin

  Shell huoltamon vieressä oli myös poikia kiinnostava Katariinantori, jonka takana oli hieno tykki. Pojat laskikin tykin ja bensa-aseman yhdeksi ja samaksi kohteeksi, koska ne näki aina yhdellä reissulla.

  Katariinantorille avautuu uonna 1927 valmistunut Keski-Pohjanmaan Suojeluskuntajärjestön keskustalo, Vartiolinna. Ole Gripenbergin suunnittelema rakennus edustaa 1920-luvun klassistista arkkitehtuuria parhaimmillaan. Aukiolla poikia erityisesti kiinnosti Hylkeet veistos.

  kokkola lasten kanssa
  Pojat mietti, että onko se tykki vai katkennut tankki
  kokkola lapsille
  Katariinantori

  Mitä muuta Kokkolassa on perheille?

  Kulttuuria

  Nähtävää Kokkolassa riittää. Esimerkiksi jo pelkästään Kokkolan vanhakaupunki on upea ilmestys. Se on yksi Suomen laajimmista ja parhaiten säilyneistä puukaupungeista. Söpöt pastellinväriset talot kilvoittelivat huomiosta auringon loistaessa niiden ikkunoista.

  kokkola

  Kokkolasta löytyy myös vanha majakka, jossa tarun mukaan kummittelee. Harrbådan vanhaan majakkaan pääsee  esimerkiksi luontopolkua pitkin.

  Ihan Kokkolan keskustassa sijaitsevasta taidekorttelista löytyy vaikka ja mitä nähtävää.  Siellä sijaitsee myös K.H. Renlundin museo (Roosin talo) Roosin talo kuului aikanaan Suomen rikkaimmalla perheelle ja nyt siellä on vaihtuvia näyttelyitä sekä kauppaneuvos Karl Herman Renlundin testamenttaama arvokas taidekokoelma.

  kokkola vohvelit
  Vohvelikahvilan herkkuja. Sai myös vegaanisena ja suolaisena.
  kulttuuri Kokkola
  Roosin talo edestä

  Suntin salmen rannalta löytyy ihmeteltäväksi Barkassi eli englantilainen maihinnousuvene joka on saatu sotasaaliiksi Krimin sodassa, niin sanotussa Halkokarin kahakassa, vuonna 1854. Sen näkee kun kävelee joen vartta.

  Perheille tekemistä

  Yksi kiinnostava kohde on Toivosen eläinpuisto ja Talonpojan museo sekäKokkolan uimala VesiVeijarin, mikä oli iloinen yllätys. Uimala olikin aivan kuin kylpylä, mutta uimalan hinnoin. Siellä oli useita porealtaita, kylmäallas, lämmin allas, hyppytorni, liukumäkiä ja vaikka mitä. Osa altaista ulkona ja osa sisällä.

  vesiveijari
  VesiVeijarissa oli ulko ja sisä-altaita

  Viimeisenä vinkkinä vielä, että Rock´n Roll Diner on muuten paikka, missä kannattaa lasten kanssa käydä syömässä Kokkolassa. Sen lisäksi, että saatte kivan katsauksen 50-luvulle, niin saatte maistaa myös maailman parhaita pirtelöitä. Suuri suositus.

  kokkola rukapaikat

  Kokkolassa riittää tekemistä lapsille. Siellä voi skeitata, pelata frisbeegolgia, pyöräillä, uida ja vaikka mitä. Lisää touhua perheille Visit Kokkolan sivuilta.

  Upeita maisemia

  Kokkolasta jää päälimmäisenä mieleen kuitenkin upeat maisemat. Matkalla rannalle oli esimerkiksi kauniita siltoja ja vanha kalastajan satama.

  kokkola

  kokkolan ranta
  Meripuiston ihana uimaranta

  kokkola

  Meripuisto itsessään on paikka missä vierähtäisi vaikka koko päivä. Meripuiston alueelta löytyy Kokkola Camping,

  Kokkolaan ajan kanssa

  Kokkolaan kannattaa mennä ajan kanssa lomalle. Kokkolassa riittää majoituksia erilaisiin tarpeisiin. Jos ei esimerkiksi halua lasten kanssa yöpyä ihan keskustassa ja kaupungin hälinässä, niin hyvä vaihtoehto voisi olla Meripuiston Camping,

  Kiitos Kokkola kun otitte meidät avosylin vastaan! Me todella nautimme ajastamme ja upeista maisemistanne! Kiitos.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Jatte

   Jos eksytte vielä Kokkolaan, käykää Ykspihlajan Sahassa tai jos olette Kokkolassa kun on Ykspihlajan kulttuuriviikot. ?

   1. Jonna

    Aaa, tähän en tutustunutkaan. Kiitos vinkistä 🙂

  2. Henna

   Jos on autolla liikenteessä, niin kannattaa käydä Cafe Brygganilla, Öjan kalastajakylässä. Moni tuttavani muualta Suomesta kävi siellä tänä kesänä ja ihastuivat.
   Meripuiston Burger Villagen ruokarekasta saa todella hyvät burgerit ja pihvitsekä heidän kioskistaan, Jenny laivan satamasta kuplavohveleita ja jäätelöä.

   Ja autolla kävijöille suosittelen myös Ohtakarin rantoja.

   1. Jonna

    Meinattiin mennä tuonne burgereille mutta ei ehditty, se jää ensi kertaan. Hyvä vinkki tuo kahvila myös, kiitos.

  Vastaa