• You are currently viewing Lapsen päivittäinen liikkuminen voi koostua pienistä pätkistä.

  Lapsen päivittäinen liikkuminen voi koostua pienistä pätkistä.

  Lapsen päivittäinen liikkuminen voi koostua pienistä pätkistä. Vanhempien, huoltajien ja kasvattajien liikunnallinen esimerkki ja fyysistä aktiivisuutta tukevien ympäristöjen luominen ovatkin erittäin tärkeässä roolissa lasten liikunnallisten elämäntapojen syntymisessä.

  PIENEN LAPSEN LIIKKUMINEN

  Alle kouluikäisen lapsen liikunta on hyvin pitkälti leikkiä ja arjen touhuja päivähoidossa tai vanhempien kanssa. Ulkona liikkuminen luo hyvän pohjan lapsen kehitykselle ja siellä lapsi monesti innostuukin leikkimään ja liikkumaan monipuolisesti ja vauhdikkaammin mitä sisällä.

  Lue myös: Mitä lapsi tarvitsee päiväkotiin

  KOULULAINEN TARVITSEE REIPASTA LIIKUNTAA

  Alakoululaisten tulisi liikkua vähintään tunnin päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Puolet liikunnasta tulisi olla reipasta, jolloin sydämen syke nousee ja hengitys kiihtyy ainakin jonkin verran. Toisilla tämä täyttyy helposti, toiset tarvitsevat esimerkkejä, rohkaisua ja yhdessä tekemistä.

  RETKELLE LUONTOON

  Mukavat kengät jalkaan, eväät reppuun ja metsään leikkimään ja kiipeilemään. Lasten kanssa pidemmälle retkelle lähtiessä on toki muistettava, että todennäköisesti kaikki asiat eivät suju aivan niin täydellisessä harmoniassa mitä aikuinen on mielessään kuvitellut.

  Jos tarkoituksenanne on viipyä luonnossa pidempään kuin perus aamupäivä ulkoilun mittaisen ajan, reppuun on hyvä pakata mukaan:

  • eväät ja naposteltavaa
  • omat juomapullot
  • ensiapupakkaus
  • istuinalustat
  • kartta ja kompassi – jos niiden käyttö on vierasta, valitse selkeä ja merkitty reitti
  • täyteen ladattu puhelin
  • varavaatteet vesitiiviisti pakattuna – mitä pienempi lapsi, sitä täydellisempi vaatekerta
  • tulentekovälineet, jos on tarkoitus laittaa nuotioevästä – huomioi mahdollinen metsäpalovaroitus!
  • Näihin syyskeleihin on hyvä myös varustautua ja pakata mukaan hyönteiskarkotetta, lämpimiä vaatteita, vaihtokäsineitä ja sadevarusteet.


   – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa