• You are currently viewing Ensi vuonna teen päivän vähemmän töitä joka viikko

  Ensi vuonna teen päivän vähemmän töitä joka viikko

  Ihmiset tekee nyt täyttä häkää lupauksia vuodelle 2022. Minä en tee mitään lupausta, mutta teen muutoksen. Ensi vuonna teen päivän vähemmän töitä joka viikko. Ja koska olen yrittäjä, niin kas näin se onnistuu! Päätös tehty!

  Voisiko parempaa päätöstä oman hyvinvoinnin kannalta enää ollakaan?

  Kiireinen vuosi 2021, mutta ei 2022

  Vuosi 2021 oli minulle super kiireinen. Tein töitä tosi paljon, sen lisäksi opiskelin päiväopiskelijoiden tahtiin avoimessa ammattikorkeassa ja hoitelin samalla tätä suurperheen pyörittämistä. Olipa minulla omia harrastuksiakin.

  Vuoden 2022 aloitan kevyemmin. Opiskelut jäävät nyt hetkeksi tauolle, koska en pysty tekemään mitään niiden osalta ennen kevättä. Oikeastaan tämä on aivan loistava juttu tähän väliin.

  Sen lisäksi Ollie aloitti nyt uuden harrastuksen, hän käy treenaamassa kiipeilyä isän kanssa, joten yksi kuskattava treenaaja minulle vähemmän jatkossa. JES!

  Isoimpana muutoksena kuitenkin se, että vähennän työaikaani yhdellä työpäivällä per viikko. Se on 8h vähemmän töitä viikossa.

  Miksi vähennän työaikaani?

  Syy työajan vähentämiselle on yksinkertainen. Haluan saada yrittäjyydestä hyödyt irti. Mikä järki on olla pienyrittäjä jos tekee niska limassa hommia aamusta iltaan? Eikö tämän pienyrittäjyyden sokeri ja suola ole juurikin se vapaus?

  Palkassa tämä saattaa näkyä, tai sitten ei?! Se jää nähtäväksi, mutta sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Uskon, että saan tehtyä aikalailla samat jutut lyhyemmässäkin ajassa, usein tunteja menee sellaiseen ihmeelliseen pyörittelyyn. Sitäpaitsi vuodenvaihteen jälkeen Erika alkaa tekemään meillä osa-aikaisesti hommia, joten aikaa vapautuu myös sitä kautta.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön 💙Jonna-Emilia💙 (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Miten käytän uuden vapaan aikani?

  Keväästä eteenpäin käytän ylimäärisen vapaan aikani toivottavasti opiskeluun. Nyt aluksi voisin lisätä sen omaan hyvinvointiin ja urheiluun. Olen laiminlyönyt omaa treenaamistani jo pitkään. Kyllähän minä liikun säännöllisesti, lenkkeilen ja jumppailen, mutta voisin tehdä sitä vähän enemmän ja isommilla tehoilla.

  Käytän ylimääräistä aikaani mahdollisesti myös matkusteluun, mikäli sikäli se koronalta on mahdollista. Lyhyet to-su reissut onnistuu jatkossa hienosti, jos esimerkiksi perjantai on aina vapaa. Tämä edistää myös blogini tulevaa muutosta, sillä haaveilen, että alkaisin tekemään enemmän matkustamisesta juttuja blogiini. Blogin nimen vaihtaminen on pyörinyt mielessä.

  Mitään lupauksia en tee vuodella 2022, mutta pyrin soittamaan ystäville enemmän. En ole kauhean innokas puhelimessa puhuja ja siksi en oikein ikinä soita kenellekään. Tähän pyrin tekemään muutosta ja koitan repiä aikaa puheluille useammin, tai edes joskus.

  Tänään mennään katsomaan kaupungin ilotulitusta ja sen jälkeen tullaan kotiin. Pekka on töissä, joten ollaan keskenään poikien kanssa. Onnellista uutta vuotta 2022 kaikille!

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön 💙Jonna-Emilia💙 (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Vastaa