• You are currently viewing Aktiivinen talviloma Iso-Syötteellä

  Aktiivinen talviloma Iso-Syötteellä

  mainos: Iso-Syöte

  Meillä oli kaikin puolin onnistunut koko perheen talviloma Iso-Syötteellä ja kiireettömien päivien jälkeen onkin hiljalleen aika palata taas tuttuun arkeen ja rutiineihin. Jos seurasit meidän reissua instagram stoorieni kautta, näitkin jo upeat maisemat ja mitä kaikkea Syötteellä on mahdollista tehdä, mutta mikäli et vielä seuraa instagramiani, kerron sinulle Iso-Syötteen mahdollisuuksista näin blogitekstin muodossa.

  KOKO PERHEEN TALVILOMA ISO-SYÖTTEELLÄ

  Jokainen otettu askel ja oleilu raittiissa ilmassa vaikuttaa kehoon ja mieleen positiivisesti. Liikkumalla voi huoltaa kehon lisäksi myös mieltä ja liikuntamuodosta riippuen joko aktiivisuuteen tai rauhoittumiseen keskittyen. Mieluisten ja hauskojen liikkumismuotojen löytäminen useimmiten lisää todennäköisyyttä siitä, että liikunnasta tulee pitkäaikainen elämäntapa. 🤩

  Iso-Syötteellä on paljon mahdollisuuksia liikkumiseen. Kaikkien ei todellakaan tarvitse lasketella, vaan siellä onnistuu pulkkailut, lumileikit, fatbike pyöräilyt, kävely – ja hiihtolenkit tai ihan vain tunturin huipulla auringonlaskun ihailu, se jos mikä on täydellistä mielen terapiaa.

  Se miksi me oltiin jo kolmatta talvea peräkkäin juuri Iso-Syötteellä on mm sijainti ja rauhallinen ympäristö. Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi ja meiltä kotoa, Turun saaristosta ajokilometrejä tulee juuri päälle 800 km, Helsingistä 750 km. Vaikka se onkin Suomen eteläisin tunturi, sijaitsee se kuitenkin yhdellä Suomen lumisimmista alueista.  MAJOITU MÖKISSÄ TAI HOTELLISSA

  Me ollaan aina ennen majoituttu koko viikko vuokramökissä, mutta nyt haluttiin testata muutaman yön majoittumista ensin hotellissa ja sen jälkeen siirryttiin vielä muutamaksi yöksi mökkiin. Ihan hauska maisemanvaihdos kokeilu, vaikkakin molemmat meidän kohteet olivat ihan eturinteiden alapuolella eli maantieteellisesti maisemanvaihdos ei ollut kovinkaan iso. 😀

  KIDE Hotel by Iso-Syöte sijaitsee siis ihan etuhissien alapuolella eli laskettelukamojen kanssa ei tarvinnut muuta kuin hypätä hotellista ulos ja pääsi heti rinteisiin. Viisihenkinen perhe majoittui hyvin kun meillä oli kaksi huonetta väliovella. Huoneissa oli täysin varustellut keittiöt ja kuivauskaapit, joissa sai lasten ulkoiluvaatteet helposti ja nopeasti kuiviksi. Kahden huoneen majoitus mahdollisti meille myös kaksi kylpyhuonetta ja vessaa, ison perheen pelastus. 😀
  Vaikka me ei tällä reissulla hiihdetty, niin innokkaille laduille lähtijöille Kide hotel on nappivalinta kun sijainti on aivan parhaiden latujen varrella.

  KIDE Hotel by Iso-Syöte

   

  KIDE Hotel by Iso-Syöte

   


  ISO-SYÖTTEEN LUMIMAAN ALUE ON KUIN OMA PIENI LASKETTELUKESKUS PERHEELLISILLE

  Lumimaan mäet ovat sinisiä, helppoja rinteitä, joissa on helppo harjoitella laskettelun alkeita sekä hioa jo opittuja taitoja. Sieltä löytyy yhteensä neljä erilaista hissiä, joista naru- ja mattohissit ovat kaikille ilmaisia ja sopivat erinomaisesti aivan ihka ensimmäisiin nousuihin. Näiden lisäksi Lumimaasta löytyy myös sompa- ja ankkurihissi. Aivan rinteiden juurella on myös kaksi grillikatosta, asiakas wc:t sekä pieni kahvila, josta hakea vaikkapa lämmittävät kaakaot ja sitten taas jatkaa harjoittelua.

  Meidän pojat kävivät viime talvena hiihtokoulussa opettelemassa laskettelun alkeita, kaksi lumilaudalla ja nuorin suksilla ja tällä reissulla he viettivät taas vajaa pari tuntia opettajien kanssa laskutekniikoita hioen ja vähän jo temppuillen.
  Luonto ja maisemat tuolla ovat aivan erilaiset mihin me saaristolaiset ollaan totuttu. Laskettelun, moottorikelkka safarin ja pulkkailun lisäksi käytiin useaan otteeseen kävelyillä. Lasten kanssa tehtiin pieni lenkki Iso-Syötteen kansallispuistossa ja silloin kun meille miehen kanssa tarjoitui mahdollisuus lähteä kahdestaan, pistettiin treenivaihde päälle ja vedettiin tehokasta ylämäki kävelyä.

  Tämä reissu sai taas kerran koko perheelle hymyn huulille ja itse asiassa vähän jo suunnitellaan seuraavaa reissua syksylle. Silloin voisi vuokrata fatbiket koko perheelle ja tunturin huipulta ihailla kaunista ruskaa, kuumaa kahvia kuksasta nauttien.

  Vietä sinäkin aktiivinen ja ikimuistoinen loma Iso-Syötteellä, varaa tästä.

  Vastaa