• Tekemistä lapselle kotona

  Loskakelit, sade, karanteeni, syitä on monia miksi jäädä sisälle. Ja aina ei vain huvita tai jaksa lähteä ulos! Lapsilla kuitenkin tuntuisi olevan virtaa ja sitä pitäisi purkaa, lautapelit on nähty, kirjat on luettu. Mitä seuraavaksi? Listasimme alle vinkkejä, joista voi löytää mukavaa tekemistä lapsille!

  tekemistä lapselle

  Taikataikina

  Muovailuvahan puuttuessa apuun tulee taikataikina! Helppoa ja hauskaa. Taikinaan tarvitset:

  3 dl jauhoja
  1,5 dl suolaa
  1,5 dl vettä
  1 rkl ruokaöljyä

  Sekoita suola vehnäjauhoihin. Lisää kylmä vesi pienissä erissä joukkoon, tämän jälkeen lisää öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes siitä tulee kiinteä massa. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Jos taikina murenee helposti, voit lisätä vähän vettä. Anna taikinan mielellään seistä ainakin tunti ennen leipomista.
  Voit laittaa taikinaan hieman elintarvikeväriä jotta taikinasta tulee mukavan värikäs!

  Ohje: Martat

  Hernepussi

  Hernepusseilla voi tehdä erilaisia leikkejä. Hernepusseilla voi harrastaa keilausta esimerkiksi tyhjien pullojen kanssa! Hernepusseilla voi myös tasapainotella kuljettaen pussia pään päällä, kämmenellä, olkapäällä tai polvien väliin. Lisäksi tarkkuusheitto ämpäriin tai vanteen sisään, mikäli tuntuu liian helpolta voi heittoa vaikeuttaa menemällä kauemmas.

  Temppurata

  Temppurata kotona! Temppurataan saa käyttää kaiken luovuuden mitä vaan ikinä keksii. Tasapainottelurataa voi tehdä maalarinteipistä lattiaa, tyynyistä voi tehdä kävelyradan ja vain tyynyille saa astua. Täältä löydät lisää vinkkejä temppurataan.

  Askartelu

  Sormivärit, maalaus ja piirtely ovat mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Leikelkää sanomalehdistä hauskoja kuvia ja sanoja, ja liimatkaa toiselle paperille niistä kollaasi. Maalatkaa tyhjiin wc-ja talouspaperi hylsyihin hauskoja kuvioita, tai liimailkaa niihin huovan ja kartongin palasia.

  Levyraati

  Järjestä lapsen kanssa levyraati, kuuntelemalla kappaleita levyiltä tai youtubesta. Askarrelkaa numerokortit etukäteen, ja antakaa pisteet aina kullekin kappaleelle. Voitte myös laittaa jonkun kappaleen soimaan, ja toisen täytyy arvata alkusoinnuista mikä kappale on kyseessä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa