• You are currently viewing Lapsilisä – säästöön vai ei?

  Lapsilisä – säästöön vai ei?

  Lapsilisä on verotonta tuloa, jota Kela maksaa jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta lapsesta. Lapsilisää maksetaan sen kuukauden loppuun, jolloin lapsi täyttää 17 vuotta. Oikeus lapsilisään perustuu maassa asumiseen. Maksaminen loppuu, jos lapsi ja hänen huoltajansa muuttavat ulkomaille pysyvästi.

  LAPSILISÄ – SÄÄSTÖÖN VAI EI?

  Tulisiko lapsilisät käyttää osana perheen kuukausittaisia menoja vai olisiko ne hyvä säästää lapsen tulevaisuuteen? Tähän ei varmasti ole yhtään oikeaa tapaa ja jokainen perhe tekee omakohtaiset päätökset itsenäisesti, mutta tässä artikkelissa tarkastellaan asiaa molemmista näkökulmista.

  Jos säästämisen aloittaisi heti lapsen synnyttyä ja perheen talous mahdollistaisi joka kuukausi koko summan säästöön laittamisen, olisi lapsella 17-vuotiaana tilillä 19 355,52 €  (laskettu ensimmäisen lapsen lapsilisän summan mukaan, joka on 94,88 € kuukaudessa) Siinä olisi jo varsin kiva pesämuna käytettäväksi siinä vaiheessa kun lapsi muuttaa kotoa pois, tarvitaan rahaa takuuvuokraan tai kun on aika hankkia huonekaluja lapsen omaan kotiin.

  Lue myös: Perhevapaa uudistuu – keitä uusi laki koskee?

  Valtaosalla suomalaisista perheistä lapsilisät menevät kuitenkin suoraan elämiseen. Siis ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin ja sen sellaiseen normaaliarjen pyörittämiseen. Tämä on varsin luontevaa ja mahdollistaa esimerkiksi monen lapsen harrastamisen.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa