• You are currently viewing Pienen budjetin lomatekemistä

  Pienen budjetin lomatekemistä

  Uiminen ja kesäpäivän vietto uimarannalla ovat perinteisiä loma-aktiviteetteja, jotka eivät rasita kukkaron nyörejä. Tässä artikkelissa myös muita pienen budjetin ideoita kesään, olkaa hyvät.

  PIENEN BUDJETIN LOMATEKEMISTÄ

  Lähtekää ongelle. Mato-ongella voi kalastaa melkein missä vain, eikä siihen tarvitse lupia. Vapa ja siima eivät paljoa kustanna ja matoja voi kaivaa pensaan juuresta.

  Telttaile kotipihalla tai rohkene lähteä kauemmas. Jos omasta varastosta ei löydy telttaa, kysy sellaista lainaan lähipiiristäsi, sillä on hyvin todennäköistä, että jollain sellainen kaappien perukoilla on pölyttymässä. Lapsille jo pelkästään teltassa nukkuminen on normaalista poikkeavaa, joten miksi et laittaisi telttaa kotipihalle ja yöpyisi siellä. Itse asiassa jos kodin neliöt antavat myöden, teltan voi koota myös sisälle.

  Retki kirjastoon. Milloin viimeksi olette käyneet koko perheen voimin kirjastossa?

  Maja olohuoneeseen. Jos telttailu ei syystä tai toisesta ole mahdollista, rakentakaa lasten kanssa maja olohuoneeseen. Rakentakaa siitä niin iso, että voitte nukkua siellä yön yli. Se jos mikä on lapsista jännittävää ja hauskaa ja eroaa tavallisesta arjesta.

  Päivä ilman puhelimia ja muita laitteita. Jos perheessä on jo isompia lapsia, niin tästä voi tehdä leikkimielisen haasteen. Esimerkiksi ÄITI VS POJAT miten sujuu päivä ilman puhelimia ja elektroniikkalaitteita.

  Löytyykö kotipihalta tai naapureilta raparperia? Tehkää lasten kanssa yhdessä raparperimehua ja suuntakaa pihalle tai lähimetsään piknikille.

  Vesisotaa pihalla. Kaivakaa esiin varaston perukoilla pölyttyneet vesipyssyt tai kysykää lainaan naapureilta. Järjestäkää oman perheen tai isomman porukan kesken vesisota kisailut. Jos vesipyssyjä ei ole mahdollista saada käyttöön, vesi-ilmapalloja myydään edullisesti, joten vesisotaa voi olla myös vesi-ilmapalloilla.

  Jos kuitenkin kaipaat ihan oikealle lomamatkalle, jo suunnitteluvaiheessa kannattaa vertailla majoituskohteiden hintoja. Netissä on tarjolla hotellivertailusivustoja, joiden avulla pystyy vertailemaan eri hotellihuoneiden hintoja keskenään. Kalleimman ja halvimman vapaana olevan hotellihuoneen välillä on usein jopa satojen eurojen erot. Myös mökkimajoitusten hinnoissa on suuria eroja.

  Ennen lähtöä kannattaa myös selvittää matkakohteen ilmaiset vaihtoehdot ja onko puolestaan netin kautta ostetut pääsyliput edullisempia kuin paikan päältä ostetut.

  – Poikien äidit toimitus –

  Kommentit

  1. Heli

   Vesisota pilkotuilla pesusienillä. Kaupungin leikkareiden kiertäminen. Naapurin mummolle kahvien keittäminen ja piknik pihalla.

  Vastaa