• You are currently viewing Vanhempien vieressä nukkuminen tekee pojasta itsevarman
  parents sleeping near

  Vanhempien vieressä nukkuminen tekee pojasta itsevarman

  Vanhempien vieressä nukkuminen puhuttaa, sillä sosiaalisessa mediassa on järkytytty näyttelijä Alicia Silverstonen kerottua nukkuvansa 11 vuotiaan poikansa kanssa samassa sängyssä. Osa pitää sitä outona, osa jopa sairaana. Kumpaakaan näistä se ei kuitenkaan ole.

  Tutkimuksen mukaan vanhempien vieressä nukkuminen tekee lapsesta fiksun ja itsevarman. Ei siis hätää jos lapsesi hiippailee viereesi nukkumaan yöllä, se tekee lapselle vain hyvää.

  Lue myös: Kuuman auton varoitus. Vaarallinen paikka leikkiä tai levätä. 

  Tutkimuksessa oli todettu vieressä nukkumisen hyöty niiden lasten kohdalla jotka pystyivät jo itse siirtymään nukkumaan yöllä uuteen paikkaan. Vauvojen vieressä nukkuttamista ei tässä tutkimuksessa tutkittu, sillä siinä on omat vaaransa, eikä sitä suositella.

  Erityisesti pojat hyötyvät vanhempien vieressä nukkumisesta

  Vanhempien vieressä nukkuvien lasten on todettu olevan tyytyväisempiä elämäänsä aikuisena, kuin verrokki lasten. Viereen päässeet lapset tuntevat usein olonsa turvallisemmaksi aikuisena parisuhteessaan.

  Meidän poikien äitien kannalta uutinen on erityisen hyvä, sillä tutkimustuloksen mukaan tämä kaikki korostuu erityisesti poikien kohdalla. Miehillä, jotka ovat nukkuneet vanhempiensa kanssa, oli korkeampi itsetunto, vähemmän syyllisyyttä ja ahdistusta aikuisena.

  Lue myös: Kolme veljestä ja yhteinen unelma -näin syntyi SLO BROS

  Lapsesi voi siis hyvin tulla yöllä viereesi nukkumaan, tai nukkua siinä vaikka koko yön. Se on hänelle vain hyväksi.

  Vaikka vanhemmalle se ei aina se mukavin ratkaisu ehkä olekaan.

  Lähde: Parenting

  -Poikien Äidit toimitus-

   

  Vastaa