• You are currently viewing Kerrospukeutuminen – huomioi nämä ja nauti ulkoilusta

    Kerrospukeutuminen – huomioi nämä ja nauti ulkoilusta

    Kerrospukeutuminen alkaa olla taas ajankohtaista, vaikka vielä ollaankin saatu nauttia upeista, aurinkoisista syyskeleistä. Kun aamut ovat kylmiä, monen lapsiperheen eteisessä pohditaan ja ihmetellään, miten ulos lähtiessä olisi järkevintä pukeutua. Kannattaa myös pitää mielessä ulkoilun tarkoitus. Jos esimerkiksi lapsi liikkuu ja leikkii vauhdikkaasti koko ulkoilun ajan, kannattaa hänelle pukea vähemmän ja jos taas itse olet enemmänkin sivusta seuraaja ja oleskelet enimmäkseen paikallaan, kannattaa sinun panostaa useampiin kerroksiin.

    VEDENPITÄVÄT ULKOVAATTEET JA KERROSPUKEUTUMINEN PITÄÄ LÄMPIMÄNÄ

    Pukeutumalla oikein sääolojen sekä aktiviteettien mukaan, varmistaa niin itselleen kuin lapsillekin mukavat hetket ja olotilan ulkoilun parissa.

    ALUSKERRASTO Vaatteet, jotka ovat ihoa vasten tarkoituksena on pitää hikoileva keho kuivana. Olisikin tärkeää, että alimmainen kerros on tyköistuva, jolloin kosteus ei jää iholle. Aluskerros kannattaakin aina valita aina aktiviteetin mukaan. Lyhyeen ja vauhdikkaaseen ulkoiluun riittää keinokuituinen tai tekninen alusvaatekerrasto, joka pitää ihon tehokkaasti kuivana. Pitkäkestoisempaan liikuntaan ja ulkoiluun suositellaan puolestaan merinovillaa, jonka lämmitysteho ei häviä märkänäkään

    VÄLIKERROS Välikerroksen tehtävä on pitää keho sopivan lämpimänä ja ottaa vastaan aluskerroksen siirtämä kosteus. Villapaita tai fleece toimivat tässä kerroksessa hyvin.

    PÄÄLIKERROS toisin sanoen kuorikerroksen tehtävänä on pitää meidät kuivana sateelta ja kosteudelta ja suojata tuulelta.
    Ulkovaatteet kannattaakin valita sään ja aktiviteetin mukaan:

    • Kevytuntuvatakki toimii viileässä, muttei niinkään sateisessa säässä
    • Kuoritakki on paras tuuliseen ja sateiseen säähän, ulkoiluun ja retkeilyyn
    • Softshell-takki toimii myöskin viileässä, kosteassa ja tuulisesssa säässä, sekä mys urheilussa

    LASTEN ULKOVAATTEET KANNATTAA HANKKIA PERIAATTEELLA, ETTÄ NE SAA LIKAANTUA

    Lapsille ulkovaatteet kannattaakin hankkia periaatteella, että ne saavat likastua, niihin saa ja todennäköisesti tuleekin pieniä nirhaumia. Jos suoraan päiväkodin kuraleikeistä kauppaan meno kuulostaa ja tuntuu epäsopivalta ajatukselta, toki monet perheet hankkivat erikseen ns. kauppatakkeja ja parempiin menoihin sopivia ulkovaatteita, jotka usemmiten myös pysyvät puhtaana kun niiden käyttö on rajoitettu enimmäkseen siirtymisiin ja ostoksille mennessä.

    Kesälenkkareista on varmasti myös jo hiljalleen aika luopua, sillä jos aamu on vähänkin kostea, kastuu niissä jalat läpi samantien. Syksyyn parhaimpia kenkiä ovatkin pienellä varrella olevat kengät, jotka hengittävät sisäpuolelta ja samalla kestävät ulkopuolen kosteutta. Ne muistuttavat ikäänkuin talvikenkiä, mutta niissä on vähemmän eristystä ja ne ovat hieman matalavartisempia. Kumisaappaat puolestaan ovat nappi valinta sitten sadepäiviin.

    Lue myös: Mitä lapsi tarvitsee päiväkotiin

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa