• You are currently viewing Aito vai muovinen – kumman kuusen sinä valitset?
    Photo by Chad Madden

    Aito vai muovinen – kumman kuusen sinä valitset?

    Oletko joskus istunut alas miettimään, että valitsetteko tänä vuonna aidon kuusen sijasta muovisen tai päinvastoin? Vai menetkö vuodesta toiseen tuttuun tyyliin samaa kaavaa noudattaen? Poikien äidit toimitus päätti tehdä tutkimusmatkan aidon ja muovisen kuusen eroihin, huumoria tietenkään unohtamatta.

    Aito vai muovinen – kumpaan tiimiin sinä kuulut?

    TEAM AITO  – se ainut ja oikea vaihtoehto joulukotiin. Kuka nyt muovista ottaisi. Muovinen ei edes tuoksu miltään. Kuusenhaku reissukin on eräänlainen jouluperinne, jota ei muovikuusta varastosta hakiessa pääsisi fiilistelemään. Jos metsää ei ole omasta takaa ja ostaa kuusen suomalaiselta yrittäjältä, tukee samalla suomalaista työtä ja yrittäjyyttä.

    • Suomessa pystytetään vuosittain noin 1,4 miljoonaa joulukuusta.
    • Noin miljoona joulupuuta tulee suomalaisilta perheviljelmiltä. Viidennes haetaan omista metsistä ja loput ovat tuontikuusia.
    • Suomalainen joulukuusi on aito lähituote, jolla on pieni hiilijalanjälki.
    • Joulukuusen kaunis ulkonäkö saadaan aikaan vuosittaisilla muotoleikkauksilla.
    • Joulukuusen kasvatus kestää 8-12 vuotta.
    • Kotimaiset joulukuuset kaadetaan lähellä joulua, mikä takaa niiden tuoreuden

    TEAM MUOVI – muovinen on hyvä vaihtoehto, jo kahdenkymmen vuoden kuluttua sen hiilijalanjälki on hyvitetty. Siivousfriikit kiittävät kun neulasia ei varise ja jouluhullut pääsevät jo hyvissä ajoin vauhtiin kun kuuset kaivetaan esiin jo marraskuun puolella. Muovikuusi on myös oiva tapa tuoda omaa persoonallista tyyliä joulusisustukseen. Perinteisen vihreän kuusen sijaan joulua voi fiilistellä esimerkiksi valkoisen, mustan tai vaaleanpunaisen kuusen siivittämänä.

    Lue myös: Joulusiivous – nappaa talteen muistilista

    Lähde: aidon kuusen kasvatusfaktat; joulupuuseura

    – Poikien äidit toimitus – 

    Vastaa