• You are currently viewing Pidä keittiö puhtaana – vinkit onnistumiseen
  Photo by Jason Briscoe

  Pidä keittiö puhtaana – vinkit onnistumiseen

  Keittiön puhtaana pitäminen saattaa olla haastavaa. Kyseinen kodintila likastuu herkästi, sillä ruoanvalmistuksen yhteydessä syntyy tahroja ja murusia. Rasvaiset pinnat myös suorastaan imevät pölyä itseensä. Tähän artikkeliin on koottu vinkit mitä kannattaa tehdä päivittäin, mitä viikottain ja mitä harvemmin. Nappaa vinkit korvan taa!

  NÄIN PIDÄT KEITTIÖN PUHTAANA

  Pyyhi päivittäin työtasot ja liesi kostealla.

  Imuroi keittiön lattia vähintään kerran viikossa. Pese myös tiskiallas esimerkiksi astianpesuaineella ja tiskiharjalla. Altaan pesuun voi myös käyttää ruokasoodaa tai etikkaa. Varmistathan kuitenkin altaan materiaalin ja onko jotain tuotteita, joilla altaan pintaa ei tulisi hangata. Kerran viikossa kannattaa myös pyyhkiä keittiönkaapistojen ulkopinnat, jottei rasvalika ja sormenjäljet pinty kiinni.

  Silloin tällöin kannattaa ottaa aikaa keittiön perusteellisempaan siivoukseen ja putsata kaappien ja laatikoiden sisäpuolet. (tyhjennä kaapit, imuroi ja pyyhi sisäpinnat käsi- tai yleispuhdistusaineliuokseen kostutetulla siivousliinalla.) Kodinkoneet eivät myöskään tarvitse huoltoa päivittäin eikä välttämättä viikottain, mutta vähintään silloin tällöin kannattaa ottaa aikaa niidenkin huoltamiseen. Kun koneita huoltaa, ne todennäköisesti toimivat paremmin ja kestävät käytössä pidemmän aikaa. Huoltovinkit löytyvät useimmiten kodinkoneiden ohjekirjoista.

  Lue myös: Kodin siivousjärjestys

  VINKKI VITONEN! Mitä nuorempana kannustat lapsia siivoamaan omat jälkensä, sitä vähemmän siivottavaa itsellesi jää! Tsemppiä toverit!

  Poikien äidit toimitus

  Vastaa