• You are currently viewing Tuorepuuro – tuo kiireisen aamun pelastus
  Photo by Brigitta Baranyi

  Tuorepuuro – tuo kiireisen aamun pelastus

  Jos aamulla ei ole aikaa valmistaa kunnollista aamupalaa, voit valmistella aamupalan jo illalla. Tuorepuuro on helppo vaihtoehto kiireisiin aamuihin, kun ainekset voi sekoittaa jo illalla ja puuro tekeytyy itsekseen yön aikana jääkaapissa.

  Jos et ehdi syödä aamiaista kotona, tee puuro suroaan eväsrasiaan, niin sinun ei tarvitse aamulla kuin napata rasia mukaan jääkaapista.

  Suuntaat sitten aamutreenille tai töihin, niin tuorepuuro on helppo, vaivaton ja terveellinen vaihtoehto napata mukaan.

  Useimmiten puuron pohjana on kaurahiutaleet, jotka turpoavat ja pehmentyvät yön aikana. Nesteenä puurossa useimmiten käytetään maitoa tai piimää, mutta mikään ei estä kokeilemasta muita vaihtoehtoja. Tuorepuuro onkin siitä näppärä, että sen voi tuunata hyvin pitkälti omien makumieltymysten mukaan. Kaurahiutaleiden ja nesteen lisäksi puuron ainesosina käytetään jogurttia tai rahkaa sekä oman maun mukaan marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja hunajaa.

  Lue myös: Herkullisimmat puurot arkeen

  Tuorepuuroa voi muunnella loputtomiin, mutta peruskaava on yksinkertainen: 2 desiä nestettä, 1 desi kaurahiutaleita ja mausteita maun mukaan.

  Puuron perusohje on yksinkertainen:

  • 1 dl nestettä, esimerkiksi maitoa, piimää, kaurajuomaa tai mehua
  • 1 dl massaa, kuten jogurttia, rahkaa tai raejuustoa
  • 1 dl kaura- tai muita puurohiutaleita
  • 1 rkl höysteitä, kuten marjoja, siemeniä tai pähkinöitä

  Sekoita ainekset keskenään ja anna tuorepuuron tekeytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai mieluiten yön yli. Voit valita, sekoitatko marjat, siemenet ja pähkinät muiden aineksien kanssa sekaisin, tai haluatko mielummin niillä koristella puuron pinnan.

  – Poikien äidit toimitus –

   

  Vastaa