• You are currently viewing Kasvonaamiot, joiden ainesosat löytyvät kotoa
    Photo by engin akyurt

    Kasvonaamiot, joiden ainesosat löytyvät kotoa

    Erilaiset kasvonaamiot kuuluvat jo monen ihonhoitorutiineihin. Markettien ja kosmetiikkakauppojen hyllyt ovat täynnä erilaisia kasvoille aseteltavia kangasnaamioita ja iholle levitettäviä voiteita, mutta tiesitkö, että naamioita voi myös tehdä itse. Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää erilaisista itsetehdyistä kasvonaamioista, mutta muistathan kuitenkin aina olla varovainen uusien tuotteiden levittämisessä ihollesi. Kasvojen herkkä iho saattaa reagoida voimakkaastikin, joten testaa naamioita aina ensiksi pienelle ihoalueelle. Toimitus ei vastaa mikäli ihosi reagoi sopimattomasti.

    KASVONAAMIOT, JOIHIN LÖYDÄT AINESOSAT KOTOA

    Kosteuttava kasvonaamio syntyy avokadosta. Soseuta avokado ja levitä kasvoille käsin tai vanulapun avulla esimerkiksi saunan jälkeen. Anna vaikuttaa 5 – 10 minuuttia ja huuhtele vedellä.

    Kiinteyttävän kasvonaamion saat tehtyä porkkanalla ja appelsiinilla. Tarvitset yhden porkkanan, tuorepuristettua appesiinimehua ja ruokalusikallisen juoksevaa hunajaa. Pese ja kuori porkkana. Leikkaa se pieniksi paloiksi ja laita palat tehosekoittimeen appelsiiniehun kanssa. Anna sekoittua kunnes porkkana on kokonaan muussaantunut. Lisää joukkoo ruokalusikallinen hunajaa ja pyöräytä vielä kertaalleen tasaiseksi seokseksi. Levitä naamio vanulapun kanssa ja kiinnitä huomiota erityisesti niihin kasvojen kohtiin, jotka tuntuvat veltoilta. Kaula, leuka, posket. Anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.

    Rauhoittava hunajanaamio. Hunaja on antibakteerinen ihon parantaja. Hauduta kamomillateetä (2 pussia) ja anna sen viilentyä täysin. Sekoita toisessa kulhossa 1 teelusikallinen manukahunajaa tai raakaahunajaa ja 1 teelusikallinen ravintohiivaa. Lisää hunajan ja hiivan joukkoon sopiva määrä kamomillateetä saadaksesi voidemaisen koostumuksen. Sellaisen, joka on helppo levittää ja pysyy kasvoilla. Levitä ohut kerros seosta kasvoillesi ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa