• You are currently viewing Kevät – oletko täynnä virtaa vai väsyttääkö?
  Photo by Emma Simpson

  Kevät – oletko täynnä virtaa vai väsyttääkö?

  Kevät jakaa meidät ihmiset tietyllä tapaa kahtia. Toiset tuntevat olonsa virkeäksi ja ovat täynnä energiaa, kun sitten taas toiset saattavat kokea lisääntyvän valonmäärän tekevän olosta alavireisen ja väsyneen.

  KEVÄT – KUN LISÄÄNTYVÄ VALONMÄÄRÄ EI PIRISTÄKÄÄN

  Kun valonmäärä lisääntyy, se saattaa saada kehon ja mielen innostumaan. Osalla se saattaa näkyä ruokahalun vähentymisenä, toiset innostuvat liikkumaan normaalia enemmän ja osa meistä innostuu täyttämään kalenterit täyteen sosiaalisia kohtaamisia ja illanviettoja.

  Sitten taas osa ihmisistä kääntää kotona ja toimistoilla kaihtimia kiinni eikä yhtään ymmärrä, miten joku voi olla niin fiiliksissä keväästä ja lisääntyvästä valonmäärästä.

  TUNNISTA KEVÄTVÄSYMYS:

  • Tavallista väsyneempi olotila
  • Uni ei tunnu virkistävän samalla tapaa kuin ennen
  • Olo tuntuu vetämättömältä ja alakuloiselta
  • Oireet menevät ohi tyypillisesti muutamassa viikossa

  Jos koet yllä mainittujen oireiden viittaavan sinuun, pyri huolehtimaan riittävästä unensaannista. Vaikka päivisin auringonvalo ei tunnu houkuttelevalta, saatat kuitenkin iltaisin löytää itsesi toistuvasti valvomasta normaalia myöhempään. Säännnöllisistä nukkumaanmenoajoista kannattaa kuitenkin pitää kiinni. Jos nukkumaanmenosi viivästyy siitä syystä, että makuuhuoneesi on kovin valoisa, kokeile auttaisiko pimennysverhot tai kokeile pystyisitkö nukkumaan silmien päälle asetettavan unimaskin kanssa. Jotta kevät­väsymys ei pääsisi ottamaan ylivaltaa, on tärkeää tiedostaa oma unentarve ja huolehtia, että univelkaa ei kerry. Useimmat ihmiset tarvitsevat 6–9 tuntia unta yössä sekä pimeään että valoisaan vuodenaikaan. Jotkut voivat kuitenkin tarvita enemmän ja toiset vä­hemmän.

  Lue myös: Tarvitseeko lapsi aurinkolasit

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa