You are currently viewing Taas jäätävät silmäpussit – tiesitkö jo nämä niksit?
Photo by kevin laminto

Taas jäätävät silmäpussit – tiesitkö jo nämä niksit?

Aamulla peilistä katsoo väsynyt hahmo, kaupanpäällisinä jäätävät silmäpussit. Vaivasta ei välttämättä pääse kokonaan eroon, mutta on olemassa niksejä, joilla turvotusta voi laskea.

HYVÄSTI SILMÄPUSSIT – JOKO OLET TESTANNUT NÄMÄ?

Ennen kikkakolmosiin siirtymistä, tarkastele omia elintapojasi. Syy silmäpusseille voi löytyä geneettisistä syistä. Ne saattavat olla luontaista rasvakudosta, jota on kertynyt normaalia enemmän silmien alle tai sitten turvotus voi johtua nesteen kertymisestä. Oletko valvonut, syönyt liikaa suolapitoisia ruokia, juonut alkoholia tai oletko kenties jollekin allerginen? Jos silmäpussit johtuvat enimmäkseen vääränlaisista elintavoista, kannattaa toki pieniä korjausliikkeitä pyrkiä tekemään. Nuku riittävästi, juo enemmän vettä, vähennä suolansaantia ja poissulje mahdolliset allergiat, jotka turvotusta voivat aiheuttaa. Poikien äidit toimitus ei toki osaa ottaa kantaa allergioihin, joten käännythän tarvittaessa lääkärin puoleen.

Lue myös: Mistä tummat silmänaluset johtuvat

Nyt itse asiaan, mitä niksejä silmäpussien ja turvotuksen laskemiseen sitten on olemassa?

KASVOJEN PESU VIILEÄLLÄ VEDELLÄ – Kuuma vesi saattaa jopa turvottaa pusseja entisestään, joten ota osaksi aamurutiinejasi kasvojen pesu viileällä. Samalla se herättää mukavasti.

KYLMÄT LUSIKAT TAI TEEPUSSIT SILMILLE – Kastele kaksi teelusikkaa tai ota käytetyt teepussit ja laita ne hetkeksi viilentymään pakastimeen tai jääkaappiin. Pidä niitä sitten muutaman minuutin ajalla silmien päällä laskeaksesi turvotusta. Tämä kikka perustuu siihen, että teepussien sisältämä kofeiini voi mahdollisesti auttaa supistamaaan verisuonia kun sitten taas lusikoiden paino auttaa liikuttamaan nestettä pois juuri silmien alta.

SILMIEN ALLE LAITETTAVAT GEELILAPUT – Markkinoilla on tällä hetkellä useita erilaisia silmien alle tarkoitettuja geelilappuja, joiden päällimäisenä tarkoituksena on piristää väsynyttä ilmettä. Nämä laput kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä viileät laput väsyneellä iholla tuntuvat erinomaiselta. Jos myös käytät simänympärysvoidetta, voit kokeilla huomaatko eroa, jos levität sitä jääkaappikylmänä kuin että levittäisit sitä huoneenlämpöisenä.

– Poikien äidit –

Vastaa