• You are currently viewing Tiedätkö missä järjestyksessä kasvojen ihonhoitotuotteet laitetaan?
  Photo by Hemptouch CBD

  Tiedätkö missä järjestyksessä kasvojen ihonhoitotuotteet laitetaan?

  Seerumi, silmänympärysgeeli, kasvovesi, kosteusvoide… Tiedätkö sinä missä järjestyksessä kasvojen ihonhoittuotteet kuuluu laittaa? Jos ihonhoitotuotteet levitetään väärässä järjestyksessä, mitään suurempaa haittaa siitä ei ole, mutta silloin tuotteissa olevat tehoaineet eivät pääse oikeuksiinsa.

  LEVITÄ KASVOJEN IHONHOITOTUOTTEET TÄSSÄ JÄRJESTYKSESSÄ

  1. Kaikki alkaa puhtaasta ihosta. Puhdistamiseen voit käyttää esimerkiksi öljypohjaista puhdistustuotetta tai puhdistusmaitoa. Kokeilemalla rohkeasti eri tuotteita, löydät omalle ihollesi sopivan tuotteen.

  2. Seuraavaksi on kuorinnan vuoro. Sitä ei kannata missään nimessä tehdä päivittäin, vaan ottaa tavaksi tehdä se kerran viikossa. Jos kasvojen ihonhoito ei vielä suju rutiinilla, mieti viikostasi jokin ilta, jolloin sinulla olisi aikaa panostaa ihonhoitoon. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kauneuskeskiviikko? Silloin voisit juurikin normaalien iltapesujen lisäksi tehdä juurikin kuorinnan.

  3. Jos käytät ihonhoidossasi kasvovettä, sen vuoro on tässä kohtaa.

  4. Seuraavaksi seerumi, paitsi jos se on öljypohjainen, se tulee viimeisenä ihonhoidossa.

  5. Silmänympärysvoide. Monet kasvoille levitettävät kosteusvoiteet sisältävät samoja ainesosia, mitä silmänympärysvoiteetkin, joten sen käyttö ei ole välttämättöntä. Paitsi,jos levität kasvoille jotain tuhdimpaa kosteusvoidetta, se saattaa turvottaa ohutta silmänympärysihoa. Riippuu käyttämästäsi kosteusvoiteesta, kannattaako sitä levittää myös silmänympärysiholle vai hankkia se silmänympärysvoide.

  Lue myös: Taas jäätävät silmäpussit – tiesitkö jo nämä niksit

  6. Sitten onkin jo vuorossa kosteusvoide. Monilla tuotesarjoilla on nykyään vielä erikseen päivä -ja yövoide.

  7. Hoitoöljy, kuten muutkin kasvojen hoitotuotteet kannattaa valita ihotyypin ja vuodenajan mukaan. Kuivalle iholle ja kylmässä ilmassa tarvitaan raskaampaa kasvoöljyä, esimerkiksi kookos- tai manteliöljyä tai sheavoita. Rasvoittuvalle ihotyypille ja kesäaikaan riittävät kevyemmät aprikoosinsiemen-, seesaminsiemen- ja jojobaöljyt. Kasvoöljyt estävät kosteuden haihtumista iholta ja tuovat iholle runsaasti ihon toimintaa tukevia vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa