• You are currently viewing Itse tehty deodorantti ja muut käyttövinkit kookosöljystä
  Photo by Towfiqu barbhuiya

  Itse tehty deodorantti ja muut käyttövinkit kookosöljystä

  Kookosöljystä on muuhunkin kuin ruoanlaittoon. Tiesitkö jo nämä?

  Käytätkö hiusöljyä? Vaihda perinteinen hiusöljysi kookosöljyyn. Hiero pieni määrä öljyä kämmeniin ja levitä hiustesi latvoihin. Saat sileät ja kiiltävät hiukset.

  Kookosöljystä löytyvät lauriini – ja kapriinihapot ovat erinomaisia pitämään ihon terveenä niiden mikrobien vastaisten ominaisuuksien takia.

  Kookosöljy auttaa haavoja ja esimerkiksi alkavaa huuliherpestä paranemaan nopeammin. Bakteereita vastaan taistellessa kookosöljy on hyvä apuväline ja se voi ehkäistä infektioiden syntymistä, sillä öljy edistää ihon paranemista luonnolliseen tilaan.

  Kotitekoisen kasvojen kuorinta-aineen saat, kun sekoitat käytetyt kahvinporot kookosöljyyn ja kuorit sillä ihon.

  Kookosöljystä on myös hampaiden valkaisuun. Purskuttele öljyä suussa kahdenkymmenen minuutin ajan. Purskuttelun jälkeen öljy on muuttunut kirkkaasta valkoiseksi ja se on kerännyt hampaiden pinnalta ylimääräiset bakteerit.

  Kuivuuko kädet jatkuvasta käsienpesusta? Levitä yöksi paksu kerros öljyä käsiisi, hiero myös hyvin kynsinauhat. Samalla kun öljy kosteuttaa käsiäsi, ravitsee se myös kynsiäsi tehden niistä vahvemmat.

  Lue myös: D-vitamiinia – purkista vai auringosta

  Ajeletko säärikarvasi? Voitele ihosi kookosöljyllä ennen karvojen ajelua. Luonnollinen kookosöljy tekee ihosta sileän ja pehmeän.

  Puhdista meikki kookosöljyä käyttäen. Hiero öljy kasvoihin ja pyyhi vanulapulla.

  DIY DEODORANTTI KOOKOSÖLJYSTÄ

  • ½ dl ruokasoodaa
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl kookosöljyä (voit käyttää kookosöljyä tai kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • muutaman tipan eteeristä öljyä (mikäli haluat deodoranttiin tuoksua)

  Mittaa kulhoon ruokasooda ja perunajauhot. Sekoita. Lisää kookosöljy jauhoihin ja nypi öljy ja jauhot sekaisin. Valmis deodorantti muistuttaa koostumukseltaan hammastahnaa. Voit laittaa kookosöljyä vähemmän, jos haluat tahnasta kiinteämpää tai lisätä enemmän kookosöljyä, jos haluat tahnasta juoksevampaa. Jos jos haluat deodoranttiin tuoksua, lisää tässä vaiheessa seokseen muutama tippa mieleistäsi eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt voivat tuoksua voimakkaasti, joten kannattaa lisätä ensin yksi tai kaksi tippaa ja tuoksutella, onko deodorantin tuoksu sopiva.

  Laita valmis seos lasipurkkiin ja yöksi jääkaappiin kovettumaan. Yön jälkeen voit säilyttää sitä huoneenlämmössä ja se säilyy käyttökelpoisena noin 1 – 2 kuukautta. Deodorantti on helpointa levittää joko sormin tai lusikalla puhtaisiin ja kuiviin kainaloihin.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa