• You are currently viewing Viisi vinkkiä häätää krapula kotikonstein
    Kuva: Kelsey Knight

    Viisi vinkkiä häätää krapula kotikonstein

    Paras tapa välttää krapula on tietenkin se, että pitää nautitut alkoholiannokset minimissä tai ei ota lainkaan. Joskus toki paremmissakin piireissä se mopo saattaa karata käsistä ja siitä seuraa jäätävä olotila. Päätä kivistää, olo tuntuu karsealta ja sitä yrittää vain selviytyä.

    HÄÄDÄ KRAPULA NÄILLÄ VINKEILLÄ

    Suomen kesä tekee tuloaan. Se tarkoittaa, että terassit avautuvat ja festarit ja erilaiset livemusiikki tapahtumat valtaavat kadut. Onko sitten olemassa konsteja, joilla välttää seuraavan päivän kohmelo?

    VÄLIVESI – Alkoholi kuivattaa elimistöä. Osa krapulaoireista johtuu siitä, että elimistö kärsii yksinkertaisesti nestehukasta. Seuraavan päivän vointiin voi vaikuttaa jo edellisenä iltana nauttimalla juhlinnan yhteydessä riittävästi vettä. Ota jokaisen alkoholiannoksen välissä esimerkiksi lasillinen vettä, jotta elimistö saa tarpeeksi nesteitä.

    KORVAA PIZZA PUUROLLA –  Mikä maistuukaan paremmalta kuin kuuluisa krapulapäivän pizza, mutta tiesitkö sitä, että rasvainen ruoka tuottaa elimistössä sappea, joka voi aiheuttaa entisestään pahoinvointia ja närästystä. Nauti krapulapäivänä ruokaa ja nestettä pieniä määriä kerrallaan, sillä runsas ahmiminen voi myös pahentaa oloa entisestään. Jos rohkenet, testaa pizzan tilalla tuttua ja turvallista kaurapuuroa.

    VÄLTÄ FYYSISTÄ RASITUSTA – Kevyt ulkoilu raittiissa ilmassa voi tehdä krapulassa hyvää, mutta sykkeitä nostavaa fyysistä ponnistelua ei suositella. Krapulan karistaminen raskaalla liikunnalla voi olla jopa vaarallista, sillä elimistö käy silloin ylikierroksilla, ja syke saattaa olla jo valmiiksi koholla. Krapula kuormittaa sydäntä ja nostaa sydän- ja aivoinfarktin riskiä.

    Lue myös: Mitä elimistössä tapahtuu, kun täyttää 40 vuotta?

    NAUTISKELE INKIVÄÄRITEETÄ – Inkivääritee tasaa verensokeria ja auttaa pahoinvointiin ja etovaan oloon.

    POPSI SUOLAKURKKUJA – Suolakurkkujen etikkaliemi voi olla juuri se parannuskeino, jota olet odottanut. Etikalla voi nimittäin olla positiivinen vaikutus maksan puhdistumiseen ja alkoholin poistumiseen kehosta.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa