• You are currently viewing Kuinka hoitaa auringossa palanutta ihoa?
  Photo by Marie-Michèle Bouchard

  Kuinka hoitaa auringossa palanutta ihoa?

  Kärähtikö ihosi auringossa? Nappaa tästä vinkit, kuinka hoitaa auringossa palanutta ihoa.

  Paras keino välttää auringossa palaminen on suojautua oikein, mutta jos vahinko on jo päässyt tapahtumaan, alle listatut keinot ovat kokeilemisen arvoisia.

  IHON VIILENTÄMINEN – voit kokeilla suihkuttaa palanutta ihoaluetta viileällä vedellä tai kastella pyyhkeen, jonka laitat palaneen ihoalueen päälle. Viilennystä suositellaan pidettävän vähintään 20 minuuttia.

  AFTER SUN TUOTTEET – näitä kannattaa aina varuiksi pitää kotona, mökillä tai mukana reissussa. Sen lisäksi, että ne hoitavat jo palanutta ihoa, ne hoitavat ihoa myös aurinkoisen päivän päätteeksi enne kuin suurempaa vahinkoa on päässyt syntymään. After sun tuotteet kosteuttavat tehokkaasti ja sisältävät auringossa rasittunutta ihoa rauhoittavia aineita. Pidäthän myös mielessä, että vaikeammin palanut iho vaatii hoitavamman tuotteen. Hydrokortisonivoidetta voi käyttää muutaman kerran päivässä kunnes iho on palautunut terveeksi. Älä käytä hydrokortisonia kuitenkaan yli kahta viikkoa yhtäjaksoisesti tai auringossa oleilun aikana. Otathan myös herkästi yhteyttä lääkäriin, jos vähänkin epäröit että onko kotihoitotuotteet riittäviä.

  Lue myös: Mitä eroa on UVA -ja UVB -säteillä? Näin tulkitset aurinkorasvan tuoteselostusta

  SUOJAA PALANUT IHO VAATTEILLA – Heti kun huomaat, että iho alkaa kuumottaa tai punoittaa, kannattaa se suojata vaatteilla. Pidä punoittava ihoalue suojassa auringolta niin kauan, kunnes iho on kokonaan parantunut. Kannattaa myös muistaa, että auringossa kärähtänyt iho palaa uudestaan tavallista herkemmin. Suosi palaneen ihoalueen peittämisessä pehmeitä ja väljiä vaatteita, jotka tuntuvat hyvältä ihoa vasten eikä ärsytä ihoa ainakaan enempää.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa