• You are currently viewing Näin luot onnistuneen piknikin
    Photo by Evangelina Silina

    Näin luot onnistuneen piknikin

    Lämpimät kelit kutsuvat viettämään aikaa ulos. Mitä kannattaa ottaa huomioon piknikin järjestämisessä ja mitkä on tarjottavia, jotka kannattaa unohtaa.

    NÄIN LUOT ONNISTUNEEN PIKNIKIN

    Piknik-eväiden suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa, jotta saat pakattua mukaan mahdollisimman helppoja, kuitenkin ulkoilmassa sekä auringossa tuoreena pysyviä ruokia.

    Valmiiksi tehdyt voileivät – jos piknikillä on mukana myös lapsia, perinteiset voileivät lasten lemppari täytteillä on aina varma valinta. Voit esimerkiksi tehdä lasten ja aikuisten leivät erikseen.

    Ruokaisa salaatti – kesäista makua salaattiin saat esimerkiksi mansikoilla tai hunajamelonilla. Myös halloum tai feta tuo kivasti makua ja mikäli piknikille on tarkoitus lähteä lounasaikaan, salaatista saa ruokaisammat lisäämällä joukkoon esimerkiksi kanaa.

    Dippivihannekset – viipaloi vihannekset kotona valmiiksi ja tarjoile esimerkiksi kermaviilipohjaisen dipin kanssa. Vihannesten kaveriksi dipattavaksi voi ostaa myös sipsejä.

    Valmiiksi viipaloidut vesimelonit, hedelmät ja viinirypäleet.

    Muffinssit, kuivakakut, pullat – toimii aina ja maistuu vauvasta vaariin.

    Erilaiset välipalapatukat.

    Jos piknikpäivästä on tulossa kuuma, suklaiset tarjottavat kannattaa unohtaa, sillä hyvin suurella todennäkököisyydellä ne sulaa ennen kuin kukaan ehtii niitä syömään. Muistathan pakata mukaan myös riittävästi janojuomaa ja istuinalustat tai piknikhuovan. Herkästi rikki meneviä astoita ei myöskään kannata ottaa mukaan. Äläkä unohda kosteuspyyhkeitä, ne jokaisen lapsiperhearkea elävän “must have”-tuotteet!

    Vinkki vitonen – oletko joskus järjestänyt piknik synttärit lapsille? Valitse kohteeksi kiva leikkipuisto, pakkaa mukaan eväät ja viettäkää synttärit ulkona.

    Lue myös: Mansikkakakku kuuluu kesään – nappaa talteen resepti

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa