• You are currently viewing Brunssi ideoita viikonloppuun
    Photo by Samantha Fields

    Brunssi ideoita viikonloppuun

    Brunssi, englanniksi “brunch” tulee englannin kielen sanoista breakfast (aamiainen) ja lunch (lounas). Brunssilla ruoat katetaan tarjolle noutopöydän tapaan, josta jokainen voi valita mieleistään syötävää. Brunssi on helppo järjestää kotona, mutta sen voi myös järjestää piknik -tyyliin puistossa tai muussa mieluisassa paikassa.

    BRUNSSI IDEOITA VIIKONLOPPUUN

    Kattauksen voi koota muutamista ruokaisista suolaisista ja esimerkiksi yhdestä jälkiruoasta. Muista myös sisällyttää kattaukseen juotavaa. Kahvi ja tee ovat brunssin vakiojuomia, joiden lisäksi tarjolle laitetaan myös kylmiä juomia. Erilaisia tuoremehuja on helppo ostaa valmiina ja vesikannut saa kauniin ulkonäön, kun veden joukkoon viipaloi esimerkiksi kurkkuviipaleita ja ripottelee muutamia mintun lehtiä. Tarjottavia suunnitellessa kannattaa pitää mielessä osallistujien makumieltymykset. Jos on tarkoitus, että osallistujina on myös lapsia, laitathan tarjolle myös niitä lasten lemppareita. Erityisesti lapsille suunnattuja brunssiherkkuja voi olla vaikkapa hodarit, pannukakut, vohvelit ja smoothiet. Myös tuoreita, valmiiksi viipaloituja hedelmiä kannattaa laittaa tarjolle.

    Lue myös: Näin luot onnistuneen piknikin

    Brunssin on tarkoitus olla rento ja hauska tapa viettää aikaa. Nyt ei todellakaan tarvitse kaivaa varaston uumenista niitä mummon perintöastoita, vaan kauniin ja simppelin kattauksen saat, jos vaikka vähän luovit. Laita tarjottavat pöytään isoissa tarjoiluastioissa ja leikkuulaudoilla. Vieraat voivat koota omannäköiset annokset ja jos tarjolla on vaikkapa itse tehtyjä sämpylöitä tai tuoreita croisantteja, vieraat voivat itse täyttää ne haluamillaan täytteillä. Tai jos leivät on valmiiksi täytetty, laita ne yksittäin tarjolle vaikka paperipusseista. Eripariset astiat luovat rentoa tunnelmaa. Säästä punajuuri yms lasiset purkit ja laita ne juomalaseiksi.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa