• You are currently viewing Alkoholiton booli – näillä vinkeillä onnistut
  Photo by Belle Hunt

  Alkoholiton booli – näillä vinkeillä onnistut

  Alkoholiton booli on varmasti monelle juhlavieraalle mieluinen yllätys. Osa vieraista kun saattaa tulla juhliin omalla autolla, on raskaana tai ei syystä tai toisesta juo lainkaan alkoholia. Miten alkoholittomasta boolista sitten saa maukkaan? Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää.

  ALKOHOLITON BOOLI – VALMISTA SE NÄIN

  Alkoholittoman boolin raaka-aineissa yksinkertainen on kaunista. Älä ainakaan tee sitä virhettä, että laitat booliin vaan kaikkea mahdollista. Sen sijaan valitse yksi tai kaksi selkeää makua, joiden ympärille alat koostaa boolia. Näin boolin makukin pysyy raikkaana ja selkeänä. Toimivia makupareja boolille on esimerkiksi mansikka & lime tai vadelma & sitruuna. Yksinkertaisen alkoholittoman boolin saat käyttämällä kahta raaka-ainetta; alkoholitonta kuohuviiniä ja apppelsiinimehua.

  Lue myös: Juhlien järjestäjän muistilista

  Makupareja miettiessä kannattaa pitää mielessä, että boolin rakentaa niin, että yhdistää jotain makeaa ja jotain hapokasta. Makeita vaihtoehtoja on esimerkiksi sokeriliemi, siirappi, mehu tai jokin limsa. Hapokkuutta puolestaan tuo jo aiemmin mainittu alkoholin kuohari tai alkoholiton viini. Myös sitruunamehu ja kombucha toimivat hapokkuuden tuojana.

  Boolia kannattaa ehdottomasti maistella tekovaiheessa, ehkä jopa tehdä pieni testiannos ennen suurempaa määrää. Hiilihapolliset juomat kannattaa lisätä booliin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta juoma säilyy pirskahtelevan raikkaana.

  Näin onnistut:

  • Laita ainekset viilenemään jo hyvissä ajoin ennen boolin tekoa
  • Käytä mieluusti isoja jääpaloja, sillä ne kestävät pieniä pidempään sulamatta
  • Jos kuitenkin teet pieniä jääpaloja, niihin kannattaa käyttää samaa mehua tai viiniä, jota boolissakin on. Näin palat eivät sulaessaan laimenna juomaa.
  • Varaa boolia 2-3 annosta henkilöä kohden. Yksi annos on noin 1-2 dl.

   

  Poikien äidit toimitus –

  Vastaa