• Pojalle tulee 91 luokkakaveria! -sellasta sitten

  Meidän kuopus menee kesän jälkeen neloselle, samalla koulu vaihtuu pienestä lähikoulusta isoon jättikouluun. Eikä siinä vielä kaikki. pojalle tulee 91 luokkakaveria. KYLLÄ luit oikein, luokan koko on 92 oppilasta.

  Opettajia on tottakai myös enemmän, yhteensä neljä. (Osaa ei olle vielä löydetty, enkä ihmettele). Mutta ei sillä ole merkitystä vaikka opettajia olisi sata, silti melkein sata oppilasta on samassa tilassa yhdessä. Kuvitelkaa sitä meteliä! Tiloja voidaan eritellä välisermeillä, mutta meteliin se ei auta.

  Meillä on näitä jättiluokkia koettu aikaisemminkin. Yksi meidän pojista oli 50 hengen luokalla samassa koulussa. Hän toivoi silloin joululahjaksi kuulosuojaimia, se kertookin varmaan tarpeeksi.

  jättikoulut

  Jättikoulut yleistyvät

  Nämä jättikoulut ovat nyt monessa kunnassa trendi. Niitä puolustellaan, mutta itselleni tulee kyllä se tunne, että ne ovat ainoastaan taloudellinen säästö. Ikävää, että kunnat on ajettu tähän pisteeseen.

  Tämä iso koulu minne poikani menee neloselle on tuhannen oppilaan koulu. Siellä on silti esimerkiksi vain yksi liikuntasali. Se yksi sali pitää jakaa välillä kolmelle luokalle. Siellä sitten urheillaan kuin sillit purkissa.

  Jättikoulu ja isot luokat toimii varmasti niille tunnollisille ja omatoimisille oppilaille jotka kykenevät opiskelemaan ihan missä vain. MUTTA kukaan ääniyliherkkä oppilas tai tarkkaavaisuushäiriöinen oppilas ei tuollaisessa jättiluokassa selviä. Tai selviää, mutta se näkyy numeroissa.

  Tukeeko se tasa-arvoista oppimista? Ei tue!

  Jättikoulujen puolestapuhujat

  Isoja kouluja on hehkutettu esimerkiksi siitä, että niissä on paremmat valinnaisvalikoimat. On varmaan juu, silti esimerkiksi meidän yksi pojista ei koskaan ole saanut niitä kursseja mitä on toivonut. Ei koko ala-asteensa aikana. Mitä se laaja valikoima auttaa jos niitä ei kuitenkaan saa?

  Osa väittää, että isoissa kouluissa olisi vähemmän kiusaamista. Saattaa olla, mutta onko se niin, että kiusaamista on vähemmän vai sitä, että sitä nähdään vähemmän? Onko aikuisen helpompi huomata kiusaamista koulussa missä on 100 oppilasta vai koulussa missä on 1000 oppilasta? Voisin kuvitella, että ensimmäisessä.

  Huoh.

  -Anonyymi kirjoittaja-

  Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää myynti@poikienaidit.fi osoitteeseen tai tämän sivun alalaidasta.

  Kommentit

  1. Anna Toiviainen

   Lapsen kannalta kyllä surkea juttu. Näihin jättikouluihin on menty todellakin talous edellä, opettajia ei ole kuunneltu. Kukaan opettaja ei voi rehellisesti sanoa, että tuollainen luokkakoko on oppilaan etu. Meteli on jäätävää, hiljaiset jäävät jalkoihin, opettajat eivät näe mitä isoissa tiloissa puuhataan. Ikinä en itse tuollaiseen menisi töihin.

  2. Henna

   Meidän pojan 5.luokalla on 19 lasta, ja tytönkin 7. luokalle ensi vuonna on tulossa 16 oppilasta. Voin vain kuvitella hälinän määrää, vaikka kuinka yritetään sermeillä tms. vähentää melua..

  3. Tiina

   En menisi töihin tuohon suohon. Luokanopettaja olen, ja vuosia alalla ollut. Hirveää tämä suurten koulujen ja suurluokkien lisääntyminen!

  4. Anni

   En todellakaan asuisi tuollaisessa kaupungissa missä noin paljon oppilaita on luokassa. On jo vanhemman vastuu muuttaa pois!

  5. Neito

   Meillä lapset ko. koulussa enkä menisi oman kokemukseni perusteella tyrmäämään. 92 oppilasta jaetaan aivan varmasti pieneempiin osiin koko ajan. Kun ko. Koulu aloitti uudessa rakennuksessa, niin ongelmia oli paljon. Niistä on kuitenkin otettu opiksi. Soluissa on avotilan lisäksi ihan seinällisiä luokkia. Opettajat pitävät hyvin luokat järjestyksessä eikä kännyköitä sallita tunnilla ilman erillistä lupaa.

  Vastaa