• Lapsen kanssa elokuviin -tärkeitä huomioita

  Oletko lähdössä lapsen kanssa elokuviin ja mietit mitä siellä pitäisi ottaa huomioon? Me listasimme lapsen kanssa leffailuun tärkeimmät tärpit.

  elokuviin lapsen kanssa

  Elokuviin lapsen kanssa

  Ikäraja

  Elokuvan ikäraja on merkitty yleensä elokuvan mainoskuvan yhteyteen, mutta ikärajan suositus silloin kun aikuinen on mukana kannattaa tarkistaa elokuvateatterilta erikseen. Ikäraja saattaa olla hieman matalampi jos aikuinen on mukana.

  K7 elokuvan ikäraja aikuisen seurassa on usein esimerkiksi K4 ja K12 elokuva aikuisen kanssa on usein K9.

  Ikärajoja on hyvä noudattaa lapsen turvallisen katselukokemuksen vuoksi. Ikärajat on asettaneet ammattilaiset. Joskus elokuvissa saattaa olla yllättäviäkin kohtauksia elokuvan trailereiden näkymättömissä joita meidän maalikoiden on mahdoton ennustaa.

  Leffaeväät

  Suomen elokuvateattereissa ei ole luvallista syödä muualta ostettuja herkkuja tai eväitä. Kaikki näytössalissa syötävät ja juotavat tuotteet pitäisi olla ostettu elokuvateatterista.

  Joissain elokuvateattereissa perheen pienimmille voi poikkeuksellisesti tuoda omat leffaeväät mukanaan. (esim vauvojen ruuat). Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa aina elokuvateatterin nettisivuilta.

  Lue myös: Maailmalta tutut poikien äidit -katso kuvat

  Syötäväksi kannattaa hankkia sellaisia syötäviä mitkä ei rapise tai kolise ja häiritse näin muita katsojia.

  Mitä jos pissattaa elokuvan aikana?

  Pienten lasten kanssa kannattaa miettiä juomisen keventämistä ennen elokuvaa. Jos lapsi juo ennen elokuvaa tai elokuvan aikana isoja määriä nestettä, niin on hyvin todennäköistä, että pissahätä yllättää kesken elokuvan.

  Elokuvan aikana saa käydä vessassa, kuitenkin niin, että häiritsee mahdollisimman vähän muita elokuvan katsojia.

  Lue myös: Miten valita lapselle oikeankokoiset vaatteet?

  Tilanteesta kannattaa käydä lapsen kanssa keskustelua jo ennen elokuvateatteriin menoa ja käydä tietysti pissalla ennen näytöstä. Jos pissahätä yllättää lapsen kesken elokuvan eikä hän tiedä miten tulee toimia, niin pahimmillaan hän laskee pissat housuun. (niinkin on käynyt).

  Leffasäännöt

  Lapselle kannattaa opettaa jo kotona muutamia leffateatterissa vaadittavia sääntöjä. Voitte esimerkiksi pitää leikkisän harjoituksen leffassa käymisestä kotona.

  Hyviä sääntöjä harjoitella ovat:

  • Elokuvateatterissa ei puhuta muille. Jos jotain tärkeää asiaa on, niin pitää kuiskata.
  • On hyvä harjoitella myös eväiden hiljaista syömistä sekä roskien siivoamista elokuvan jälkeen.
  • Puhelin pidetään äänettömällä tai kokonaan kiinni. Eikä siihen vastata elokuvateatterissa. Puhelinta ei muutenkaan räplätä elokuvan aikana, näytön valo häiritsee muita salissa.

  Mukavaa leffareissua!

  Vastaa