• You are currently viewing Helpot sämpylät aamupalalle
    Kuva: James Coleman

    Helpot sämpylät aamupalalle

    Helpot vinkit ruoanlaittoon ja lapsiperhearjen aikatauluihin on varmasti enemmän kuin tervetulleita. Tuleeko sinun leivottua säännöllisesti sämpyöitä? Mikäs sen ihanampi tapa aloittaa aamu kuin vastaleivotuilla, tuoreilla sämpylöillä. Toimii myös näppärästi koululaisille välipalaksi ja koko perheelle iltapalaksi.

    Näillä ohjeilla leivot helpot ja herkulliset sämpylät aamiaispöytään

    AINEKSET:  (15-25 kpl)

    5 dl vettä (tai maitoa, laktoosittoman version saat käyttämällä laktoositonta maitoa)
    50 g hiivaa
    2 tl suolaa
    1 rkl siirappia
    50 g voita, margariinia tai öljyä

    n.10 dl valmista sämpyläjauhoseosta (löytyy kaupasta jauho hyllyltä)

    OHJE:

    1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja hiljalleen sämpyläjauhot. Lisää loppupuolella pehmeä, sulatettu rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
    2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.
    3. Anna sämpylöiden kohota vielä hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

    Vinkki – miten saada sämpylöistä kuohkeita: Alusta taikinaa ensin puuhaarukalla muutama minuutti. Lisää jauhoja hieman ja vaivaa sitten taikinaa 5–10 minuuttia käsin. Sämpylöistä tulee kuohkeita, kun lisäät jauhoja vähitellen ja jätät sämpylätaikinan pehmeäksi.

    Vinkki – vaihtelua sämpylöiden makuun: Uusia makuja sämpylöihin saat, kun lisäät taikinaan tekovaiheessa esimerkiksi juustoraastetta, porkkanaraastetta, siemeniä, kaurahiutaleita, yrttejä tai erilaisia leseitä

    Lue myös: Helppo ja nopea herkku viikonlopun ruokapöytään

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa