• You are currently viewing Pitkän parisuhteen salaisuus -8 kohtaa

    Pitkän parisuhteen salaisuus -8 kohtaa

    Moni toivoo löytävänsä rakkauden. Rakkaus ei välttämättä ole ikuinen, mutta pitkä suhdekin on jo nykyaikana ihme. Miten sellaisen voisi itselleen löytää? Mikä on pitkän parisuhteen salaisuus?

    Pitkän suhteen salaisuus

    1. Löydä sielunkumppanisi

    Hyvää suhdetta on aivan turha lähteä rakentamaan jos sitä oikeaa ei ole löytänyt. Parisuhde on parhaimmillaan elämänmittainen sitoumus mihin ei tule lähteä kenen kanssa tahansa. Älä tyydy mihin tahansa. Tämä ei tarkoita sitä, että kumppani tulisi valita tiettyjen kriteerien mukaan, vaan tämä tarkoittaa, että kumppani tulisi valita tietyn tunteen mukaan!

    2. Tarkista realiteetit

    Kun olet löytänyt sielunkumppanin niin sen jälkeen on hyvä tarkistaa ne realiteetit. Onko tämä ihminen sellainen (tunteestani huolimatta) että hyväksyn hänet elämääni juuri tuollaisena? Oletko sinä hänelle sellainen, että hän hyväksyy sinut tällaisena? Koska voi hyvin olla, että sielunkumppaneidenkin eteen tulee ylitsepääsemättömiä esteitä kuten se, että toinen haluaa lapsia ja toinen ei.

    3. Kasvakaa suhteen mukana

    Kun kaksi edellistä on kunnossa, niin seuraava tärkeä asia on kasvu. Erityisesti silloin kun yhteen mennään nuorena on aivan mahdoton ajatus, että toinen pysyisi samanlaisena koko elämänsä. Ei tienkään pysy, et sinäkään pysy. Mutta jos osaatte kasvaa yhdessä samaan suuntaan, niin muutos ei haittaa suhdettanne. Voitte rakastua aina uudelleen ja uudelleen toisen uusiinkin ominaisuuksiin ja piirteisiin. (Tietysti vain silloin jos uudet ominaisuudet ja piirteet eivät ole väkivaltaisia.)

    4. Tilaa hengittää, mutta tiiminä eteenpäin

    Molemmilla tulee olla omat elämänsä, mutta silti ollaan tiimi. Toista ei saa kahlita. Kumpikaan ei omista toista. Jos toinen haluaa tehdä jotain kavereiden kanssa tai yksin, vaikka matkustaa Honololuun, niin hän voi sen ilman toisen lupaa aina tehdä. (kunhan lastenhoidot on saatu yhdessä sovittua). Unohtamatta yhdessä tekemistä.

    5. Luottamus

    Aina lähtökohtaisesti luotetaan toiseen. Mustasukkaisuus hyvin harvoin tuo mitään hyvää suhteeseen. Tässä asiassa olisi varmasti hyvä, että pariskunta olisi mustasukkaisuusasioissa samoilla linjoilla.

    6. Vanhojen annetaan olla

    Mitä pidemmästä suhteesta on kyse, sitä todennäköisemmin siinä on tapahtunut jotain mikä on aiheuttanut suhteeseen säröjä. Se kuuluu elämään ja niistäkin selvitään jos yhdessä sitä halutaan. Pitkän suhteen salaisuus on myös se, että miten niistä vanhoista jutuista osataan päästää irti. Vanhoihin riitoihin ei kannata palata.

    ‘7. Tee toisen eteen, älä odota vain itsellesi

    Jos lasket koko ajan sitä mitä sinun pitäisi toiselta saada enemmän, etkä huomaa ollenkaan mitä itse voisit tehdä enemmän, niin se ei pitkälle kanna. Keskity itse muistamaan toista pienillä romanttisilla eleillä jos kaipaat niitä toiseltakin. Keskity itse antamaan toiselle huomiotasi jos kaipaat niitä myös häneltä. Muista toista lahjalla jos haluaisit hänen ostavan niitä sinulle. Katso aina ensin peiliin ennen kun lähdet etsimään vikoja kumppanistasi. Oletko sinä sellainen tyyppi jonka kanssa olisi kiva elää?

    8. Muistakaa huumori

    Yksi iso tekijä pitkässä suhteessa on huumori. Jos katsot ympärillesi niin niitä pitkiä parisuhteita löytyy pariskunnilta jotka nauravat paljon yhdessä. Jos helisevää naurua on vaikea löytää teidän arkeen, niin lähtekää treffeille ja herättäkää yhteinen huumori uudelleen eloon.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa