• You are currently viewing Näin saat vahvat ja kestävät kynnet
  Element5 Digital

  Näin saat vahvat ja kestävät kynnet

  Liuskoittuvatko sinunkin kynnet herkästi? Katkeilevat kun osuvat johonkin? Kynsi koostuu kolmesta kerroksesta, jotka pysyvät yhdessä keratiinin avulla. Jos keratiini vähenee, “kynsilevyt” irtoavat toisistaan.

  Lue myös: Bikinirajasta sileä ilman näppyjä, onko se mahdollista?

  NÄIN SAAT VAHVAT JA KESTÄVÄT KYNNET

  Useimmiten meidän kynnet saa liian vähän kosteutta eikä lähestyvä talvi ja kuiva huoneilma auta asiaan.  Syy liuskottumiseen ja katkeiluun kuivuuden lisäksi voi myös olla perimässä, stressissä, dieetissä, sairauksissa, mekaanisessa rasituksessa tai vaikkapa huonolaatuisessa kynsilakassa. Tarkistathan ihonhoitorutiinisi viimeistään nyt:

  1. Kosteuta kynsiä aamuin illoin voiteella tai kynsienhoitoseerumilla. Kynnenvahvistajia  sen sijaan kannattaa käyttää vain lyhyenä kuurina.
  2. Leikkaatko kyntesi saksilla tai kynsileikkurilla? Tiesitkö, että ne saattavat vain pahentaa ongelmaa. Lyhennä kynnet siis viilaamalla.
  3. Jos kynsi on jo liuskottunut, tasoita liuskoittunutta kynnen kärkeä varovasti pehmeällä viilalla ja sinetöi kerrokset kirkkaalla lakalla. Varo, ettet viilaa kärkeä liian ohueksi. Ainoastaan irronneiden kynsilevyjen viilaus on tarpeen.
  4. Vältä kynsien ja kynsinauhojen repimistä, toisin sanoen lopeta se välittömästi!
  5. Käsienpesu ja vedellä lotraaminen myös haurastuttaa kynttä, joten jos kynsien kunto on heikko, pyri käyttämään suojahanskoja esimerkiksi tiskatessa, kotiaskareissa ja puutarhatöissä.
  6. Kynsiä vahvistavat varsinkin porkkana, banaani ja kananmuna. Prosessoitu ja rasvainen ruoka tekee hallaa koko elimistölle ja siinä samalla myös kynsille.
  7. Erilaiset biotiinia sisältävät ravintolisät auttavat tukemaan kynsien kasvua. Päivittäistavarakaupoissa ja apteekeissa myydään myös erilaisia käsille suunnattuja kosteusvoiteita, jotka sisältävät keratiinia. Voit myös kokeilla kynnen päälle levitettäviä keratiinilakkoja ja kynsiöljyjä, jotka vahvistavat kynttä.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa