• You are currently viewing Näillä vinkeillä keität hyvää kahvia
    Kuva: alex Geerts

    Näillä vinkeillä keität hyvää kahvia

    “Otatko kahvia?” Kenellekään ei varmaan nykypäivänä tule yllätyksenä, että Suomessa juodaan paljon kahvia. Jos kuulut kahvinjuojiin, tiedät miltä koko päivän huoltoaseman pannussa seissyt kahvi maistuu, ei kovin hyvältä. Sen lisäksi, että kotonakin saattaa joskus laskut mennä sekaisin ja kahvista tuleekin ihan jotain muuta mitä piti, kahvin makuun voi myös vaikuttaatietyin keinoin. Kai sinullakin on tiedossa jo nämä?

    NÄILLÄ VINKEILLÄ KEITÄT HYVÄÄ KAHVIA

    Ennen kuin mennään kahvinsäilytykseen ja keittämiseen, otetaan hetki kahvinkeittimellesi. Muistatko milloin viimeksi olet puhdistanut sen? Säännöllinen puhdistaminen edeauttaa keittimen pitkäikäisyyttä ja vaikuttaa myös kahvin makuun oleellisesti. Lue ohjeet kahvinkeittimen puhdistamiseen tästä.

    Nyt kun sinulla on vasta puhdistettu keitin, huolehdi myös näistä. Kun avaat uuden kahvipaketin, kahvin eteeriset öljyt alkavat hapettua ja maku heikentyä hiljalleen. Kahvi tulisikin aina säilyttää omassa pakkauksessaan, ilmatiiviissä ja kannellisessa purkissa.

    Parhaiten kahvi säilyy viileässä. Kahvin säilyttämisestä jääkaapissa voi kokeilla,  mutta vain siinä tapauksessa, että se ei joudu kosketuksiin voimakkaiden hajujen esimerkiksi homejuuston ja sipulin kanssa.  Kukaan ei halua kahvia, jossa vivahde sipulista. Huonoin mahdollinen kahvipurkin säilytyspaikka on usein lämpenevän lieden lähellä tai muussa lämpimässä paikassa.

    Kahvi tulisi aina keittää puhtaasta ja kylmästä vedestä. Vettä ei myöskään tulisi kaataa keittimeen kahvipannun avulla vaan aina puhtaalla astialla.

    Oikea annostelu kahvia on 7 grammaa kahvijauhetta 1,25 desilitraa vettä kohti.

    Täyteläisempää kahvia et saa lisäämällä enemmän kahvijauhetta. Sen keinon käyttäminen tekee kahvista vain karvaampaa eli mikäli kaivaat täyteläisempää ja voimakkaampaa makua, kokeile vaihtaa kahvijauhe tummapaahtoimempaan.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa