• Meillä ei ole rahaa lasten joululahjoihin -mitä lahjaksi?

    Emme varmasti ole ainoa perhe joka kamppailee tänä vuonna joululahjojen kanssa. Meillä yksinkertaisesti ei ole rahaa lasten joululahjoihin. Elämme kädestä suuhun, kaikki menee ruokakauppaan ja bensaan. Ilman ruokaa tai autoa emme pärjää.

    En kuitenkaan halua valittaa, enkä pyytele almuja. Lähdin lähinnä tiedustelemaan erilaisia ideoita miten järjestää lapsille joululahjoja ilman rahaa?

    Lue myös: Vinkit stressittömään jouluun

    lahja ilman rahaa

    Tässä ideoitani kun ei ole rahaa

    Olen ajatellut kutoa lapsille ainakin villasukkia ja lapasia. Nurkista löytyi vielä vanhoja lankoja joista saa jokaiselle tehtyä ainakin yhdet parit. Ajattelin yllättää jokaisen isolla sydän piparilla missä on heille jokaiselle henkilökohtainen tervehdys. Olen askartelemassa perheellemme myös jouluksi omaa hauskaa lautapeliä.

    Lue myös: Toiminnalliset lahjat lapsille

    Suunnittelin lapsille lahjakortteja joissa on joku kiva yhteinen tekeminen, vaikkapa reissu Heurekaan. Lahjakortti käytetään vasta ensi vuoden puolella jolloin on toivottavasti rahallisesti parempi tilanne ostaa se reissu sinne Heurekaan. Samaa lahjakortti-ideaa käytämme jokaisen lapsen kanssa yksin tehtävään yllätykseen. Lapsi voi käyttää “yllätyskortin” haluamanaan kuukautena ja katsomme tekemisen sitten sen mukaan mihin varat silloin riittävät.

    Mitä ideoita sinulla olisi?

    Ajattelin, että tästä voisi olla hyvä keskustelun aihe, jos äidit kertoisivat erilaisia ideoitaan miten lapsia voi muistaa ilman rahaa! Ei me kaikki kuitenkaan voida saada lahjoja lahjoituksina. Eikä tavaroiden ostelu ole enää nykypäivää vaikka rahaa olisikin. Erilaiset tekemiset ja itsetehdyt asiat ovat paljon ekologisempia ja tästä syystä tällainen keskustelu voisi hyödyttää ihan kaikkia vanhempia tulotasosta riippumatta.

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Kommentit

    1. N

      Meidän lapsilla hitti joululahja on tonttujen myöntämät extra peliaika laput herkkujen kera siis ihan karkkipussi ja sipsipussi ym kuhan on oma. Näitä jo odotetaan joka vuosi.. tähänhän kävisi esim tonttujen myöntämiä luistan kotitöistä lappuja ym.

    Vastaa