• You are currently viewing Hyötyliikunta kannattaa
    Kuva: Thiago Cerqueira

    Hyötyliikunta kannattaa

    Hyötyliikunta eli tuttavallisemmin se perus liikkuminen ja puuhastelu, jota tehdään jonkin muun tekemisen ohella. Hyötyliikuntaa ei yleensä harrasteta liikuntamielessä vaan sen alkuperäinen tarkoitus on joku muu ja tulee ikään kuin sen alkuperäisen tekemisen ohella ja kuuluu meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään. Tai ainakin pitäisi kuulua.

    HYÖTYLIIKUNTA PITÄÄ TERVEENÄ

    Kaikki liike on hyväksi. Jätät sitten auton marketin pihaan pari parkkipaikkaa normaalia kauemmas, hyppäät bussista pois pysäkkiä aiemmin tai lähdet lasten kanssa pulkkamäkeen, se kaikki kerryttää päivittäistä hyötyliikuntamäärää ja askelia lähes huomaamatta.

    Lue myös: Kuukautisten jälkeen mieliala nousee kattoon

    Mieti hetki perus arkipäivääsi. Missä määrin sinä saat hyötyliikuntaa? Aloitatko talviaamuisin usein tekemällä oman pihan tai taloyhtiön lumityöt? Vietkö koiran aamulenkille ennen töihin lähtöä? Vedät päiväkotilaisen pulkalla hoitoon? Juokset kerrosten väliä joko töissä tai kotioloissa? Meidän aktiivisuudella ja arkisella liikkeellä on merkittäviä positiivisia vaikutuksia, jotka jokaisen tulisi pyrkiä sisällyttämään omaan elämäntapaansa itseään miellyttävällä tavalla. Arkiliikunnalla on myös monia hyviä ja kattavia hyötyjä. Se kiihdyttää aineenvaihduntaa, parantaa verenkiertoa, vetreyttää niveliä ja lihaksia ja edistää hapen kulkeutumista aivoihin. Keho todellakin kannattaa pitää liikkeessä ja mahdollisimman monipuolisesti. Näillä keinoin edesautat omaa hyvinvointiasi ja suorituskykyäsi sekä autat itseäsi olemaan parhaimmillasi joka päivä. Mitä jos tänään sanoisitkin kyllä ja lähdet lasten mukaan pulkkamäkeen?

    (Hyöty)liikunnallista ja aktiivista joulun aikaa!

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa