• You are currently viewing Kehonpainoharjoittelu kotona

    Kehonpainoharjoittelu kotona

    Kehonpainoharjoittelu on tehokas ja helppo tapa harjoittaa lihaskuntoa kotioloissa. Se sopii hyvin esimerkiksi kotiäidille tai koti-isälle jonka on vaikea päästä lähtemään kotoa kuntosalille, ainakaan tarvittavan usein.

    Kehonpainoharjoittelu vinkkejä

    Kyykyt ja askelkyykyt

    Voit tehdä kyykkyjä ja askelkyykkyjä ilman painoja. Askelkyykkyjä voi myös varioida. Tee esimerkiksi kyykkyjä sivulle, eteen tai taakse. Kun homma alkaa hoitumaan, niin ota mukaan painoja.

    Vatsa- ja selkälihakset

    Tee istumaannousuja tai vatsapuristuksia.  Lankku on myös erittäin hyvä vatsalihasliike. Perinteisen lankun lisäksi löytyy myös erilaisia variaatioita, voit esimerkiksi nostaa vuoronperään jalkoja ilmaan lankkuasennossa. Selkälihaksia voit treenata käymällä päinmakuulle lattialle ja nostamalla ylävartaloa ylös alustalta. Palaa hitaasti takaisin alas, kädet niskan takana.

    Lue myös: Fitness trampoliini ja tehokas kotitreeni

    Yleisliike

    • Seiso hartioiden levyisessä asennossa ja mene kyykkyyn. Kosketa kämmenillä maata vartalon etupuolella.
    • Ponnista jaloilla taaksepäin niin, että kädet pysyvät kiinni lattiassa ja päädyt punnerrusasentoon.
    • Punnerra
    • Ponnista jaloillasi mahdollisimman nopeasti takaisin kyykkyasentoon.
    • Hyppää kyykystä ylös ilmaan.
    • Toista

    Punnerrukset

    Kun haluat ylävartaloon lisää voimaan, kannattaa punnertaa. Punnerruksia voi tehdä myös erilaisina variaatioina, jolloin liike kohdistuu aina hiukan eri lihaksiin ylävartalossa muun muassa käsien asentoa vaihtelemalla. Kun teet punnerruksia kapsealla käsien asennolla ja viet kyynärpäät suoraan kylkien vierestä, vaikuttaa liike myös ojentajiin. Leveä käsien asento taas ottaa paremmin hauiksiin. Voit helpottaa punnerrusliikettä laittamalla polvet maahan.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa