• You are currently viewing Koti kuntoon vartissa – toimi näin
    Kuva: Volha Flaxeco

    Koti kuntoon vartissa – toimi näin

    Voiko vartissa saada kodin järjestykseen? Oletko kuullut someilmiöstä “minuuttisiivous”? Jokainen kiireistä lapsiperhearkea elävä tietää, että välillä on viikkoja, kun siivoukselle ei ihan oikeasti tahdo löytyä aikaa.

    VARTISSA EHDIT SIIVOTA AINAKIN NÄMÄ:

    Minuuttisiivouksen idea on varsin yksinkertainen. Jos esimerkiksi käytät joka päivä viisi minuuttia tavaroiden järjestämiseen, ei kodin sotkut pääse kasvamaan suuriin määriin. Takan reunalle unohtuneet kahvikupit eivät aiheuta astiakatoa keittiönkaapeissa tai postit ehdi kertyä pinoiksi keittiönpöydälle. Minuuttisiivous on itse asiassa niin houkutteleva, että siihen saat helposti innostettua lapsetkin!

    Valitse vartista aika, jonka käytät pelkästään tavaroiden järjestämiseen. Otetaan esimerkkinä vaikka neljä minuuttia. Koko sen neljän minuutin ajan käytät tehokkaasti tavaroiden kuljettamiseen oikeaan paikkaan. Jos tavaraa on kertynyt paljon, mikään ei estä sinua ottamasta avuksi vaikka jotain laatikkoa, johon sen neljän minuutin ajan keräät kaikki paikoille kuulumattomat tavarat ja kuljetat sen avulla oikeille paikoille.

    Lue myös: Näillä vinkeillä siivoat kodin perusteellisesti ilman stressiä

    Näiden neljän minuutin jälkeen sinulla on vartista vielä 11 minuuttia käyttämättä. Mihin tartut seuraavaksi? Vartin siivouksen voi jakaa myös seuraavanlaisesti:

    KEITTIÖ – viisi minuuttia
    OLOHUONE – kaksi minuuttia
    VESSA – viisi minuuttia
    ETEINEN – kolme minuuttia

    Poikien äidit toimitus testasi minuuttisiivousta ja yllättyi sen tehokkuudesta! Nyt on sinun vuorosi ja vain mielikuvitus on rajana miten nämä 15 minuuttia jaat. Kello käyntiin ja lapsetkin mukaan! Kodin siivous voi olla myös hauskaa yhteistä ajanvietettä.

    – Poikien äidit toimitus –

    Kommentit

    1. Maarit

      Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    Vastaa