• You are currently viewing Näillä vinkeillä siivoat kodin perusteellisesti ilman stressiä
  Kuva : Spacejoy

  Näillä vinkeillä siivoat kodin perusteellisesti ilman stressiä

  Kodin siivous on aihe, josta riittää lapsiperheessä puhuttavaa. Milloin on sotkussa keittiö, milloin eteinen, kasvavista pyykkivuorista puhumattakaan. Teetkö sinä näin joulun alla erillisen joulusiivouksen vai riittääkö sinulle perinteinen viikkosiivous ennen joulua? Siivoat sitten perusteellisemmin tai vähemmän, näillä vinkeillä taltutat kodin ongelmakohdat ilman stressiä.

  KODIN PERUSTEELLINEN SIIVOUS ILMAN STRESSIÄ

  Sen sijaan, että rehkit hullun lailla päivää ennen jouluaattoa, voit jakaa tehtäviä ja aloittaa siivouksen jo hyvissä ajoin. Samoin jos perheessä on lapsia, heidät voi pyytää vaikkapa lattialistojen putsaukseen, heiltä se pienen kokonsa vuoksi varmasti sujuu näppärästi.

  PEILIT JA LASIPINNAT – nihkeä mikrokuituliina on tähän hyvä! Voit myös halutessasi suihkuttaa pinnoille ensin vettä tai hieman pesuainetta ja pyyhkiä sitten kuivalla mikrosäämiskällä.

  JALKALISTAT – imuroi listat ensin kunnolla ja pyyhi sitten nihkeällä.

  KAAKELIT JA KALKKISAOSTUMAT – Kalkkisaostumat kaakeleissa saa pois happamalla puhdistusaineella, jota useimmat kylpyhuoneen puhdistamiseen tarkoitetut pesuaineet ovatkin. (pH alle 6). Joskus pinttyneet liat kylpyhuoneessa voivat vaatia ensin happaman aineen käytön ja tämän jälkeen vielä emäksisen puhdistuaineen käytön (pH yli 8). Silikonisia saumoja ei kannata harjata, jotta pinta ei vaurioidu vaan ne suositellaan pyyhittävän puhtaaksi mikrokuituliinalla ja tarvittaessa pesuaineena käytetään yleispuhdistusainetta. Kloorin käyttöä kannattaa välttää, sillä se on sekä terveydelle että ympäristölle haitallinen aine. Klooria käytettäessä ei saa käyttää lämmintä tai kuumaa vettä, jottei kloori höyrystyessä mene hengitysteihin. Vinkki vitonen – kaakelit ja saumat pysyvät puhtaana pidempään, jos kuivaa pinnat suihkun jälkeen.

  Lue myös: Pinttynyt lika kylpyhuoneessa – mikä avuksi

  LATTIAKAIVOT – kysymys kuuluu, milloin viimeksi olet tehnyt tämän? Jos et edes muista, älä skippaa tätä siivouskohdetta! Poista ensin lattiakaivoon kertyneet hiukset ja roskat. Pese sen jälkeen kaivo tarkoitukseen varatulla astianpesuharjalla ja heikosti emäksisellä puhdistusaineliuoksella. Huuhtele suihkuttamalla.

  TERÄSPINNAT – sormenjäljet teräspinnoita saat pois helpoiten pyyhkimällä pinnat kevyesti kostutetulla mikrokuituliinalla. Hankaliin jälkiin tepsii teräksenhoitoaine.

  HYÖDYNNÄ PAKKASKELIT – tuulettaminen pakkasessa raikastaa tekstiilejä. Vuodevaatteiden ja mattojen lisäksi pakkaseen voi viedä myös pehmoleluja, villakangastakkeja, villavaatteita tms.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa