• You are currently viewing Lasten kanssa ulkomaille – näin se onnistuu mutkattomasti
  Kuva: Paul Hanaoka

  Lasten kanssa ulkomaille – näin se onnistuu mutkattomasti

  Lasten kanssa ulkomaille lähtiessä kannattaa selvittää muutamia juttuja etukäteen. Varsinkin, jos sinulla on edessä ensimmäinen ulkomaanmatka lasten kanssa, nämä vinkit kannattaa lukea läpi. Onnistuneen ulkomaanmatkan lasten kanssa mahdollistaa valmistautuminen ja riittävästi tietoa matkakohteesta etukäteen. Toki matkallakin voi sattua ja tapahtua, mutta mitä voit tehdä jo ennen reissuun lähtöä, tekee lähdöstä sujuvampaa.

  LASTEN KANSSA AURINKOLOMALLE ULKOMAILLE – HUOMIOI NÄMÄ SEIKAT ENNEN LÄHTÖÄ

  ENNEN LÄHTÖÄ:
  Varmista, että kaikilla matkaan lähtevillä on voimassaolevat passit. Selvitä myös tarvitaanko viisumeja, rokotuksia ja onhan henkilöiden matkavakuutukset ja matkatavaravakuutukset kunnossa ja ajan tasalla.

  Lasten kanssa reissatessa on myös hyvä selvittää etukäteen hotellin varustetaso ja välimatkat lentokentän ja hotellin välillä. Selvitä myös lennolla tarjolla olevat tarjoilut, mukaan mahdollisesti tarvittavat lasten ruoat. Useimmiten rattaat jätetään lentokentällä eri pisteeseen kuin mihin matkalaukut. Tämäkin kannattaa painaa mieleen ja miettiä, olisiko tässä kohtaa esimerkiksi ihan pienten lasten kanssa matkatessa kantorepusta apua.

  Matkakohteesta riippuen saattaa olla tarpeellista pakata mukaan myös hyttys- ja aurinkosuojat, äidinmaidonkorvikkeet ja vauvanruokaa. Saattaa nimittäin olla, että paikalliset tuotteet eivät maistukaan lapsellesi. Myös markkinoilta saatavat uv-uikkarit helpottavat aurinkorasvan levityksessä!

  Lue myös: Lasten rokotusohjelma – listaus ikävuosittain

  LENNOLLA:
  Lentokoneeseen mennään pelkillä käsimatkatavaroilla. Isommat matkalaukut menevät ruumaan. Pakkaa siis koneeseen kaikki tarpeellinen. Jotain puuhattavaa ja ajankulua. Vaihtovaatteet, lapsen syötävät, vaipat ja kaikki muut tarvittavat hoitotarvikkeet. Varapaita itsellekään ei välttämättä ole huono idea!

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa