• You are currently viewing Tili tulee ja tili menee – onko mitään enää tehtävissä

    Tili tulee ja tili menee – onko mitään enää tehtävissä

    Oletko joskus jutellut ystäviesi kanssa aiheesta “tili tuli, tili meni”? Palkkapäivänä tilille kilahtaa ihan mukavan kokoinen summa, mutta kun siitä maksaa lainanlyhennykset ja kaikki muut kuukausittain toistuvat menot, sitä saattaa joutua hetkeksi taas tilanteeseen, jossa miettiä miten ne rahat tulevat taas riittämään seuraavaan palkkapäivään saakka.

    TILI TULI, TILI MENI

    OMAN TALOUDEN SEURAAMINEN kannattaa tehdä, jos koet olevasi jatkuvasti tilanteessa, että rahat eivät riitä. Kun tiedät tulosi ja menosi, tiedät myös mistä ja miten paljon voit säästää. Jo kuukauden – kahden ajan, jolloin kirjaat kaikki menosi, voit löytää omasta rahankulutuksestasi yllättävän paljon karsittavaa. Ota siis avuksesi kynä ja paperi. Merkitse summat alle listattujen kohtien mukaan. Tarkastele tulosta. Löysitkö menoeriä, josta voisit vielä mahdollisesti karsia?

    €/kk
    €/kk
    €/kk
     €/kk
    €/kk
    €/kk

    €/kk
     €/kk
    €/kk

    €/kk
    €/kk

    Lue myös: Siivoatko ekologisesti – testaa

    Omaan

    talouttaan ja tilin saldoa kannattaa aina silloin tällöin pysähtyä tarkastelemaan. Jos huomaat rahankäytössä epäkohtia, tee tarvittaessa muutoksia budjettiisi tai siihen, mihin rahasi käytät. Bonusvinkki: kurkkaa montako suoratoistopalvelua tililtäsi veloitetaan kuukaudessa ja mieti, pystyisitkö esimerkiksi niistä karsimaan ja käyttämään vain yhtä palvelua kerralla?

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa