• You are currently viewing Miltä päivähoidon aloitus tuntuu – äidit kertovat
  Kuva: Nathan Dumlao

  Miltä päivähoidon aloitus tuntuu – äidit kertovat

  Päivähoidon aloitus jännittää, herkistää ja herättää tunteita laidasta laitaan. Toimitus päätti ottaa selvää, mitä äidit ajattelevat lastensa päivähoidon aloituksesta.

  MILTÄ ÄIDEISTÄ TUNTUU LASTEN PÄIVÄHOIDON ALOITUS

  Laitoin molemmat pojat päivähoitoon 1 v ja 2 kk iässä. Sain anopilta palautetta, että noin pienten paikka ei ole päivähoidossa vaan kotona. Ja vähintään 3-vuotiaaksi täytyisi olla kotona, mieluiten kouluikään asti kotona. Molemmat pojat ovat olleet aktiivisia tapauksia ja hakeutuneet aktiivisesti muiden seuraan ja tuossa iässä päivähoidon aloitus oli helppoa. Päivähoidon henkilökunta on ihanaa pienten ryhmissä ja henkilökunta ottaa perheen huomioon! Olen itse ollut sen tyyppinen, että halusin palata työelämään aikaisin ja ollut luottavaisella mielellä poikieni selviytymisestä kunnallisessa päivähoidossa. Minusta myös tuntuu, että olen parempi äiti lapsilleni, kun saan päiviksi muuta ajateltavaa ja illat keskittyä täysillä lapsiini.

  – Kahden lapsen äiti

  Minulla on 3kk ikäinen poika, jonka päivähoitoa joudun jo nyt miettimään vaikka vanhempainvapaata on vielä kuukausia edessä. Paikkaa päivähoitoon pitää hakea todella aikaisin, jos sellaisen meinaa saada. On hankala tietää mikä elämäntilanne silloin on, kun vanhempainvapaa päättyy. Lapsi on alle vuoden ikäinen ja sydäntä riipaisee ajatellakin, että joudun laittamaan lapseni jo siinä iässä hoitoon. Minulla on hyvä lähipiiri josta saan arjessa apuja tarpeen mukaan, mutta kotiin ei heistä kukaan voi tulla lastani hoitamaan joten päivähoito on ainoa vaihtoehto. Haluaisin että lapseni osaisi jo liikkua, esim kävellä tuolloin jotta se olisi helpompi hoidettava päiväkodissa. Pelottaa ihan kaikki ne taudit mitä lapseni sieltä tulee saamaan ja sitä kautta usein koko perhe. Ikävää että jo nyt joutuu murehtimaan näitä asioita ja pian hakea jo paikkaa. 😔

  Vaikka olemme molemmat (minä ja mieheni) töissä, meillä ei taloudellisesti ole rahkeita jäädä hoitovapaalle sitten syksyllä, koska saan kelalta rahaa vain n.350€/kk, ei sillä voi nykypäivän menoja maksella. On auto- ja asuntolaina, ruokamenot, puhelin- ja nettilaskut, sähkö- ja vesilaskut ym. kaikki tarpeellinen lapsenkin tarpeet huomioiden.

  – Äiti ja poika 3 kk

  Lue myös: Näin sujuvoitat lapsen päivähoidon aloitusta

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa