• You are currently viewing Näin sujuvoitat lapsen päivähoidon aloitusta
    Kuva: Brands &People

    Näin sujuvoitat lapsen päivähoidon aloitusta

    Päivähoidon aloitus ei ole mikään ihan pikku juttu. Se on iso muutos lapsen arkeen, mutta yhtälailla uusi elämänvaihe koko perheelle.

    Näillä vinkeillä voit kuitenkin sujuvoittaa päivähoidon aloitusta

    VARATKAA RIITTÄVÄSTI AIKAA TUTUSTUMISELLE – on tärkeä tutustua lapsen uuteen hoitopaikkaan ja kasvattajiin hyvissä ajoin. Useimmissa hoitopaikoissa suositellaan parin viikon mittaista tutustumisjaksoa, jossa lapsi vierailee hoitopaikassa alkuun yhdessä vanhemman kanssa ja sitten hiljalleen harjoittelee pieniä hetkiä jäädä hoitoon ilman vanhempaa. Tässä myös isossa roolissa lapsen ikä ja muutoinkin otettava huomioon lapsi yksilöinä. Toisille uuteen paikkaan jääminen ei tunnu lainkaan hankalalta kun sitten taas toiselle se voi tuottaa todella paljon hankaluuksia ja ikäviä tunteita.

    KYSY, KYSY JA KYSY – tyhmiä kysymyksiä ei ole. Kysy rohkeasti kaikkea mitä mieleesi tulee, jotta sinulle itsellesi tulee myös mahdollisimman turvallinen olo.

    NE ENSIMMÄISET ERONHETKET – pitkittämällä eronhetkeä, voi lapselle olla entistä hankalampi jäädä hoitoon. Pyri siis pitämään “hyvästelyhetki” mahdollisimman selkeänä.

    Lue myös: Pirun syyhypunkit

    VARUSTEET KUNTOON – päivähoidossa ulkoillaan paljon ja sisälläkin saattaa sattua tilanteita, jolloin varavaatteille on tarvetta. Useimmiten kasvattajat kyllä kertovat millaisia varusteita lapsi tulee mukaan tarvitsemaan, mutta kotona kannattaa myös miettiä vaatteiden käytännöllisyyttä. Jo pienestä pitäen lapset opettelevat itse pukemaan vaatteita. Myös joustavat vaatteet, joissa lapsen on hyvä liikkua ja leikkiä ovat niitä parhaimpia.

    IKÄVÄ ON SALLITTUA – hoidon aloitus herättää tunteita. Se on ihan normaalia. Älä turhaan peittele sitä ja voit myös rohkeasti kertoa kasvattajille tunteistasi.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa