• You are currently viewing Kuinka usein lasten lelut kannattaa pestä?
    Kuva: Jerry Wang

    Kuinka usein lasten lelut kannattaa pestä?

    Lasten lelut keräävät pölyä, mutta jos lapsesi on siinä iässä, että tavarat menevät toisinaan vielä suuhunkin, kannattaa käytössä olevia leluja puhdistaa toisinaan paremmin. Nappaa alta parhaimmat vinkit puu -ja muovilelujen sekä pehmolelujen puhdistamiseen ja raikastamiseen.

    MUOVISET LELUT KYLPYYN JA PEHMOLELUT PAKKASEEN

    Useimmat muoviset lelut (jotka eivät sisällä pattereita tai muunlaista elektroniikkaa) voi puhdistaa miedolla pesuainevedellä. Esimerkiksi käsitiskiaine on tähän tarkoitukseen turvallinen pesuaine. Laita lelut vedellä täytettyyn ämpäriin tai esimerkiksi kylpyammeeseen. Kovin likastuneita leluja voi harjata puhtaaksi esimerkiksi tiskiharjalla tai vastaavalla. Huuhtele hyvin ja asettele kuivumaan esimerkiksi kylpyhuoneen lattialle levitetyn pyyhkeen päälle. Lelujen kylvettämiseen voi myös ottaa lapsen mukaan. Kukapa ei rakastaisi vesileikkejä!

    Pehmoleluja kannattaa säännöllisin väliajoin tuulettaa tai ravistella. Jos pehmolelu on konepestävä, kannattaa se sujauttaa pyykkipussiin ennen koneeseen laittoa. Käytetyt, esimerkiksi kirpparilta ostetut pehmolelut kannattaa aina pestä 60 asteessa, jotta siitä poistuisi mahdolliset taudinaiheuttajat. Pesun jälkeen kannattaa vielä varmistaa, että pehmolelu on edelleen ehjä eikä irtonaisia tai herkästi irtoamassa olevia osia ole. Pehmolelut voi myös kuivapuhdistaa ruokasoodalla. Ripottele pehmolelun pinnalle ruokasoodaa, anna vaikuttaa puolisen tuntia ja imuroi ruokasooda pois.

    Hyödynnä loppukevään pakkaset! Pakkaskeleillä pehmolelut voi viedä myös ulos tuulettumaan.

    Lue myös: Ethän pese näitä astianpesukoneessa

    Puulelut voi ja kannattaa pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla. Jos lelut ovat kovin likaisia, voit käyttää ruokasoodavettä. Sekoita 2 ruokalusikallista ruokasoodaa 2 desilitraan lämmintä vettä. Kasta liina liuokseen ja pyyhi lelut puhtaaksi.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa