• You are currently viewing Icon Of The Seas -risteilykokemus lasten kanssa

  Icon Of The Seas -risteilykokemus lasten kanssa

  Poikien Äidit testailee erilaisia lomakohteita ja lomanviettotapoja lapsiperheiden, pariskuntien ja ystävysten näkökulmasta. Nyt testissämme oli Suomessa rakennettu, maailman isoin risteilyalus Icon Of The Seas, matkassa olimme kahden aikuisen ja kahden alakoululaisen lapsen kanssa.

  Icon Of The Seas risteilyalus kuuluu Royal Caribbean perheeseen ja se lähtee liikkeelle näin talvikaudella Miamista. Tässä artikkelissa kerromme tästä risteilyaluksesta plussat ja miinukset lapsiperheen näkökulmasta.

  Mitä risteilyyn kuuluu?

  Risteilypakettiin kuuluu hytin lisäksi ruuat ja juomat (mehu, vesi, kahvi ja tee). Lisäksi voi ostaa aika hintavan juomapaketin erikseen, mihin kuuluu limut ja drinkit. Juomia voi ostaa myös yksitellen, mutta sekin on kallista.

  Laivalta löytyy lisämaksullisia ravintoloita joihin voi maksaa erillisien ruokailun, mutta kokemuksemme mukaan se on melko turhaa. Pakettiin kuuluvat ravintolat ovat todella laadukkaita ja monipuolisia. Voit syödä buffassa tai Ala carte ravintolassa, voit lounastaa snack baarissa tai käydä pizzalla pizzeriassa. Ruuat olivat TODELLA hyviä.

  Suosittelemme tutustumaan ruokapaikkoihin jo ennen risteilyä. Osaan niistä kannattaa nimittäin varata jo ennakkoon illallispaikka. Sen voi sitten perua jos sitä ei haluakaan käyttää.

  Risteilyllä kaikki on todella todella kallista. Esimerkiksi pirtelö maksaa lähes 20€, alkoholilliset drinkit 15-18€. Matkamuistomyymälästä et löydä mitään alle 20 euron. Internetti yhdelle päivälle maksoi lähelle 40€.

  Icon Of The Sea

  Icon Of The Seas

  Kuinka kallis on risteilypaketti?

  Risteily ei ole niin kallis kuin moni kuvittelee, ainakaan jos sen tilaa ajoissa. Hytti merinäköalalla ja parvekkeella maksoi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle noin 4500€. Hintataso menee siis aika linjassa All Inclusive hotellien kanssa. Ainakin jos matkan varaa hyvissä ajoin, vuosi- pari etukäteen.

  Hyttiluokkaa voi yrittää myös edullisesti korottaa. Ostatte ensin halvemman hytin ja tarjoatte sitten lähempänä risteilyä huutokaupassa paremmasta hytistä jotain summaa, me onnistuimme näin korottamaan muutamalla satasella hytin parempaan.

  Pakettiin voi ostaa lisäominaisuuksia, kuten juomapaketin tai internetin käytön. Ne maksaa melko paljon. Riippuen siitä millä kokoonpanolla matkustaa voi juomapaketti olla ihan järkevä. Me menimme ilman juomapaketteja. Ostimme lapsille välillä limuja ja itsellemme muutaman drinkin.

  Icon Of The Seas

  Icon Of The Seas

  Kenelle laiva sopii?

  Laiva sopii ehdottomasti perheille joilla on jo kouluikäisiä lapsia. Pienempien lapsien kanssa reissaaminen vaikutti melko uuvuttavalta. Kun lapsi pystyy jo itsenäisesti uimaan, hakemaan ruokaa ja käymään vessassa on tämän tyyppinen risteily aika kiva kokemus koko perheelle.

  Pariskunnille ja ystäväporukoille emme laivaa suosittelisi. Suurin osa matkustajista on lapsiperheitä ja meno on aika vauhdikasta läpi risteilyn. Hauskaa voisi olla lähteä tälle risteilylle teini-ikäisten tai juuri aikuisiksi kasvaneiden lasten kanssa yhdessä.

  Laivalla on todella paljon tekemistä aktiivisille lapsille ja aikuisille. On vesipuistoa, kiipeilyseinää, surffia, minigolffia, juoksurataa, kuntosalia, uima-altaita, porealtaita, tennistä, korista ja vaikka ja mitä.

  Iltaohjelma on erittäin laadukasta. Iltaohjelmiin kannattaa varata paikat jo etukäteen jotta mahtuu varmasti mukaan. Me kävimme katsomassa useita eri näytöksiä. Muihin iltaohjelmiin emme aikaeron ja väsymyksen vuoksi osallistuneet, mutta oli hauskaa, että ne aina kuvattin ja lapset katsoivat niitä hytin telkkarista seuraavana päivänä.

  Mistä miinusta?

  Laivalla on aika kova häly koko ajan. Jos kaipaa rauhallista lomaa, niin tämä ei ole se oikea vaihtoehto silloin lomailla. Laiva käy neljässä satamassa (2x Meksiko, Bahamas ja Honduras) ja jos niissä ottaa lisämaksullisia retkiä on ohjelma myös maissa hyvin tiivis ja vauhdikas. Kohteet joihin laiva pysähtyi olivat aika kehnoja. Ainoastaan Meksikossa pääsi ihan oikeasti kaupungille pyörimään. Bahamalla saari oli kaunis ja sieltä löytyi ihanaa rantaa, mutta ei mitään paikallista. Vierailut kohteissa olivat melko lyhyitä, paljon siellä ei ehtinyt kokemaan. Takaisin laivaan mentiin jo noin klo 16.

  Vesiliukumäkiin oli koko reissun ajan todella pitkät jonot. Oikeastaan vain iltaisin pääsi laskemaan vähemmällä jonottamisella. Uima-altaat olivat myös päivisin hyvin täysiä. Ihmiset varailivat allastuoleja heti aamusta, vaikka niissä luki, että varaileminen on kiellettyä. Välillä paikkaa ei meinannut löytää millään, ainakaan jos halusi lähelle allasta lapsia vahtimaan.

  Mistä plussaa?

  Kyllä suomalaiset rakentaa osaa. Laiva on todella upea kokonaisuus. Henkilökunta kertoi, että laivan materiaaleja on ihailtu todella paljon ja ihmiset ovat kyselleet mistä ne on lähtöisin. Kaikki Suomesta (paitsi Central Parkin kasvit on Espanjasta).

  Laivalla on todella siistiä ja paras palvelu kuin missään ikinä mitä olemme kokeneet. Laiva ei keinuta edes tuulella. Ruoka oli käsittämättömän hyvää ja monipuolista. Esitykset laadukkaita ja meno iloista sekä positiivista koko risteilyn ajan. Mitään kännääviä aikuisia tai huonosti käyttäytyviä lapsia ei näkynyt koko risteilyn aikana.

  Hytti oli tilava ja siisti. Siivous tehtiin joka päivä huolellisesti.

  Tekemistä laivalla on niin paljon, että niitä kaikkia ei ehdi edes tekemään viikossa. Lähes kaikki tekeminen ja aktiviteetit kuuluivat risteilyn hintaan.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa