• You are currently viewing Kevät kutsuu kävelylle – näin löydät kadonneen treenimotivaation
  Kuva: Audri Van Gores

  Kevät kutsuu kävelylle – näin löydät kadonneen treenimotivaation

  Treenimotivaation kadottaminen on hyvin suurella todennäköisyydellä osunut joskus kohdalle. Kun liikuntaan ja treenaamiseen tulee tauko, voi olla haastavaa löytää se uudestaan. Innokkaammillakin treenaajilla tulee toisinaan fiilis, ettei huvittaisi yhtään Joskus sitä kadonnutta motivaatiota pitää etsiä kauemmin, joskus sen löytää helposti.

  VINKIT KADONNEEN TREENIMOTIVAATION LÖYTYMISEEN

  Hankalin osuus on usein se liikkeelle lähtö, joten aloita jollain mieluisalla lajilla. Helppo ja edullinen tapa lähteä liikkelle on kävely. Kävelyllä on monia terveyshyötyjäkin. Se ei myöskään vaadi kovinkaan kummoisia välineitä, sen kun astuu ulos ovesta hyvät kengät jaloissa. Jos yksinään lähtö ei huvita, pyydä vaikka kaveri mukaan lenkille. Samalla tulee vaihdettua kuulumiset ja saat viettää aikaa ystäväsi kanssa.

  Lue myös: Kävely kannattaa

  Toinen hyvä konsti kadonneen motivaation löytymiseen on mielekkäät treenivaatteet. Jos housut menevät jatkuvasti vyötäröltä rullalle tai ovat putoamaisillaan, ei välttämättä liikuntasuorituksesta tule mitään. Saatat ajatella että koko liikuntamuoto on typerä, vaikka todellisuudessa kyse saattaakin olla vain vääränlaisista varusteita. Oikeanlaisilla varusteilla on iso vaikutus motivaatioon ja liikuntasuorituksen mielekkyyteen. Sinulla ei tarvitse olla niitä muodikkaampia tai kaupan kalliimpia varusteita suorituksen aikana vaan nimenomaan oikeanlaiset!

  Kolmas hyvä konsti on aikatauluttaa treenit kalenteriin! Arki ja kiireet vievät helposti mennessään, mutta ylös merkkaaminen saattaa helpottaa ajan löytymistä.

  Älä myöskään ahnehdi heti liikoja! Jos et oo viikkokausiin liikkunut juuri yhtään, ei ehkä kannata edes pyrkiä 5-6 päivän treeniviikkoon! Jo yksikin liikuntakerta viikossa on parempi kuin ei yhtään ja 10 minuuttia parempi kuin nolla minuuttia. ❤

  Treeni iloa,

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa