• You are currently viewing Vertaistukea, vinkkejä ja rentoutumista -äitien luento- ja vertaistukipäivä

    Vertaistukea, vinkkejä ja rentoutumista -äitien luento- ja vertaistukipäivä

    Kevät on uuden luomisen aikaa. Sitä tarjoaa myös äitien luento- ja vertaistukipäivä Hotel Sveitsissä 18.toukokuuta. Päivä pitää sisällään lämmintä yhteisöllisyyttä sekä mahdollisuuksia muutoksiin ja oivalluksiin.

    Paikkasi luento- ja vertaistukipäivään voit varata nettikaupastamme. Paikkoja on rajoitetusti.

    Äitiyden solmukohdat -päivän runko

    Päivä alkaa maukkaalla hotellin aamupalalla. Paikalle voi tulla joustavasti omaan tahtiinsa klo 9:00 eteenpäin. Otamme osallistujat vastaan Hotel Sveitsin aulassa ja ohjaamme aamiaiselle.

    Luento- ja vertaistuki päivään voi tulla myös kesken päivän jos esimerkiksi iltapäivän luennot tuntuvat enemmän omaan elämäntilanteeseen sopivalta.

    Päivä päättyy yhteiseen rentoutumishetkeen, sekä mahdollisuuteen keskustella muiden vanhempien kanssa.

    Aikataulu

    Klo 10:00 Uni lapsiperheessä 

    Luennon aikana käydään läpi sitä, mistä hyvät unet koostuvat, miten unet muuttuvat lapsen kasvaessa ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos perheessä ilmenee unihaasteita. Luennon vetää Lapsenuni -Sofia Berg

    Sofia Berg
    Sofia Berg

    Klo 11:00 Miten saamme lapset lukemaan?

    Lasten sanavarasto on supistunut, tekstin tuottaminen köyhtynyt ja luetun ymmärtäminen heikentynyt. Koulun lukutunneilla aivan liian moni tuijottelee kirjaa kääntämättä sivuja. Keskittymiskyky ei riitä enää kirjojen lukemiseen. Harva lapsi lukee enää vapaa-ajallakaan. Luennolla vinkataan konkreettisia keinoja innostaa lapsia lukemaan kotona ja koulussa. Pelkät puheet eivät riitä! Luennon vetäjät Lukutähti -Piia Hakomäki ja Mira Vänskä.

    Lukutähti vetäjät
    Piia Hakomäki ja Mira Vänskä

    Klo 12-13 Lounastauko

    Lounas on omakustanteinen. Lounas tarjous 15 €/hlö (norm. 20 €/hlö).

    Klo 13:00 Tunteiden vuoristorata – tunnetaidot mielenterveyden tukena

    Mitä tunnetaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä mielenterveydelle? Miten vanhempina voimme tukea lasten ja nuorten tunnetaitoja? Tunnetaitojen vahvistaminen on elämän mittainen projekti ja on tärkeää, että myös me aikuiset opettelemme tunnetaitoja samalla, kun pyrimme niitä jälkikasvuissamme vahvistamaan. Tule mukaan innostumaan mahdollisuuksista vaikuttaa myönteisesti lasten ja nuorten tunnetaitoihin. Luennon vetäjä Mieli.ry Elina Marjamäki

    Elina Marjamäki
    Elina Marjamäki

    Klo 14:00 Mikä siinä digipelaamisessa niin koukuttaa?

    Suurin osa lapsista ja nuorista pelaa digipelejä ainakin silloin tällöin. Pelaaminen saattaa nostattaa sekä pelaajan että perheen tunteet pintaan matsin aikana tai kun on aika lopettaa. Miksi pitää aina huutaa – kiusataanko siellä jotakuta? Miten paljon on ok pelata ja milloin tulisi huolestua? Miksi pelaamisen lopettamisesta tulee herkästi kiistaa ja onko kyse riippuvuudesta vai rakkaudesta lajiin? Annukka avaa digipelaamisen maailmaa, pelimotivaatioita sekä kavereiden merkitystä ja antaa vinkkejä toimivampaan (peli)arkeen. Luennon pitää Pelituki.fi Annukka Såltin.

    Annukka Såltin
    Annukka Såltin

    Klo 15:00 Hemmotteleva syvärentoutus

    Tämä on hetki täysin sinulle. Voit vain olla ja sulkea silmäsi. Antaa oman hengityksesi hoitaa ja hiljalleen laskea sinut matkalle, jonka aikana terapeuttiset soittimet aloittavat lempeän työn hyväksesi.
    Syvärentoutuksen aikana sinun ei tarvitse muuta kun levätä. Tiibetiläiset äänimaljat, kristallimaljat, tuulikellot, merirumpu sekä lapinrumpu ja intuitiivinen laulu saattelevat sinut aikaan ja paikkaan, jossa sinun ei tarvitse olla kukaan, ei tarvitse olla mitään, ei missään. Ainoastaan leijua pumpulinpehmeässä euforiassa samalla kun hoitavat äänet värähtelevät kehosi kymmenissä biljoonissa soluissa uusien sekä vahvistaen. Olet sydämellisesti tervetullut nauttimaan. Ohjaajana Healing sounds I yin magic I energy work, Tintti Andersson.

    Tintti Andersson
    Tintti Andersson

    Klo 16:00 Vertaistukihetki

    Halukkaat voivat jäädä vielä hetkeksi keskustelemaan mieltään askarruttavista asioista yhdessä.

    äitiyden solmukohdat

    Tervetuloa mukaan!!!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Jenni

      Voiko tänne tulla yhdessä 7kk -sitten lähemmäs 8kk- vauvan kanssa?

      1. Jonna

        Kyllä voi, luennolle ei ehkä kannata ottaa mukaan leikki-ikäisiä lapsia, mutta tuon ikäinen varmasti menee mukana.

    Vastaa