• You are currently viewing Aloita kuntoilu -nappaa talteen kätevä liikuntakalenteri

    Aloita kuntoilu -nappaa talteen kätevä liikuntakalenteri

    Nappaa puhelimeesi artikkelin lopusta talteen ilmainen liikuntakalenteri ja aloita kuntoilu jo tänään.

    Suomalaiset liikkuvat yhä vähemmän ja viettävät suurimman osan valveillaoloajastaan paikallaan istuen tai makoillen. Paikallaanolo lisääntyy mitä vanhempiin ikäluokkiin siirrytään, paljastaa Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntaraportti. Liikunta on kuitenkin tärkeää niin fyysiselle kuin henkiselle hyvinvoinnillemme.

    Aikuisen (18–64v) liikkumisen suositus on, että sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista suositellaan tehtäväksi vähintään 2,5 h/vko. Liikkumalla raskaamalla teholla riittää 1,5 h/vko  Lihaskuntoharjoitusta ja liikehallintaa tulisi harjoittaa vähintään 2 kertaa/vko. Tämä määrä on terveyden kannalta riittävää, mutta enemmänkin voi liikkua.

    Erittäin tärkeää on muistaa myös lepo ja palauttava uni., terveellistä ravintoa unohtamatta.

    Lue myös: 6 liikkeen helppo kotijumppa äidille ja lapselle yhdessä tehtäväksi

    Liikuntakalenteri

    Poikien äitien tiimiin kuuluvat liikunta-alan ammattilaiset halusivat helpottaa äitien kuntoilun aloittamisen kynnystä ja loivat sitä varten tämän yksinkertaisen liikkumisen tueksi rakennetun liikuntakalenterin. Liikuntakalenterin avulla saat arkeesi liikuntaa jopa enemmän kuin alimmissa suosituksissa.

    Liikuntakalenteri toimii niin, että joka viikko valitset A tai B sarakkeesta sopivan määrän aerobista liikuntaa, sen lisäksi valitset C sarakkeesta vähintään kaksi tuntia lihaskunto/liikehallinta harjoituksia. Näin sinun on helppo seurata toteutuneita liikuntamääriäsi.

    Kalenteri on suuntaa antava, joten voit lisätä itse liikuntamuotoja kalenteriisi tarpeen mukaan. Tärkeintä on, että liikunta A on kevyempää liikuntaa ja liikunta B on raskaampaa liikuntaa. Liikunta C on lihaskuntoa.

    Vapaa käytettäväksi

     

    Tsemppiä treeneihin.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa