• You are currently viewing Helpot välipalat kesälomaa viettäville koululaisille
    Kuva: mk. s

    Helpot välipalat kesälomaa viettäville koululaisille

    Helpot välipalavinkit tulevat varmasti tarpeen viimeistään siinä vaiheessa kun iso osa tulevaa kesälomaa viettävistä koululaisista ovat päivät yksin vanhempien ollessa töissä. Harvalla vanhemmalla nimittäin on mahdollista kahden ja puolen kuukauden mittaiseen kesälomaan. Nämä vinkit ovat toki näppäriä jo nyt ottaa osaksi arkea, mutta viimeistään kesälomaksi kannattaa nämä laittaa korvan taa, jotta koululaisen syömiset pysyisivät mahdollisimman monipuolisina.

    HELPOT VÄLIPALAT KOULULAISILLE

    Smoothie on usemmiten todellinen vitamiinipommi ja isommat koululaiset osaavat varmasti jo tehdä itsenäisesti, kunhan on ensin tehnyt vanhemman kanssa yhdessä ja opetellut blenderin turvallisen käytön. Smoothieta on myös helppo pyöräyttää isompi satsi jääkaappiin tai ostaa kaupasta niitä valmiiksi annoksiksi purkitettuja.

    Lue myös: Maukas ja nopea lohipasta

    Puuro pitää nälkää ja vaihtoehtoja on vaikka kuinka. Vispipuuro tuo vahtelua perinteiseen ja tämän voi aikuinen tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi.

    Dippikasvikset on helppo tapa syödä kasviksia kuin huomaamatta, toki vaatii aikuiselta apua pilkkomiseen ainakin pienempien lasten kohdalla. Nämäkin voi hyvin pilkkoa jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin.

    Munakas on vähän isompaan nälkään ja paistaminen käy nopeasti, vaikka aamulla jääkaappiin odottelemaan iltapäivää.

    Hedelmät, myslit, murot ja erilaiset välipalakeksit osaavat jo pienemmätkin koululaiset omatoimisesti ottaa syötäväksi.

    Voileipien voitelu välipalaksi onnistuu jo niiltä pienimmiltäkin koululaisilta omatoimisesti. Siihen kylkeen vielä herkullista kaakaota niin on varmasti toimiva ja maistuva välipala koululaiselle.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa