• You are currently viewing Onko jääkahvi kesän 2024 hittijuoma
  Kuva: pariwat pannium

  Onko jääkahvi kesän 2024 hittijuoma

  Jääkahvi – oletko jo maistanut? Kuumalla kesähelteellä välipalat muuttavat monesti muotoaan. Lämpimät välipalat siirtyvät syrjään ja alkaa tehdä enemmän mieli jotain raikasta ja kevyttä. Hedelmiä, smoothieta ja kuuman kahvinkin tilalle monet vaihtavat juoman, joka viilentää. Nyt vihdoin Suomeenkin alkaa virrata lämmintä ilmaa, joten jos jääkahvi on sinulle vielä vieras, nappaa testiin helppo resepti viilentävään jääkahviin.

  Jääkahvi on kylmänä nautittava kahvijuoma, joka on valmistettu kaatamalla kuuma kahvi jääpalojen tai kylmän maidon joukkoon. Jääkahvin voi maustaa halutessaan makusiirapeilla, joilla juomaan saa myös makeutta.

  JÄÄKAHVI – PERUSOHJE

  1. Täytä iso lasi suurilla jääpaloilla. Mitä isommat jääpalat, sen parempi, jotta lämmin kahvi ei sulata jääpaloja heti lasiin kaataessa.
  2. Valmista kahvi ja anna sen jäähtyä hieman.

  Ainekset:
  2 annosta

  2 dl tummapaahtoista kahvia (keitä siis kahvi vahvaksi, noin puolitoista mitallista kupillista kohden)
  2 rkl vaahterasiirappia
  3 dl (kaura)maitoa
  jääpaloja

  Kun kahvi on hieman jäähtynyt, sekoita joukkoon vaahterasiirappi. Lisää joukkoon vielä maito ja kaada seos jääpaloilla puoliksi täytettyihin laseihin. Tarjoa heti valmistamisen jälkeen.

  Lue  myös: Helpot välipalat kesälomaa viettäville koululaisille

  Fun fact: Suomeen kahvia alkoi tulla 1720-luvulta lähtien laivojen mukana. Kahvia juotiin aluksi eniten rannikolla ja vain harvat ihmiset pääsivät nauttimaan tästä herkusta. Vähitellen kahvi levisi koko kansan nautintoaineeksi ja Suomen ensimmäinen kahvila avattiin Turkuun vuonna 1773. Suomalaiset lukeutuvat myös maailman kovimpiin kahvinjuojiin. Vuonna 2020 kulutus oli 9,3kg/hlö/vuosi eli noin 20 puolen kilon kahvipaketillista per henkilö vuodessa. Suurin osa suomalaisista valmistaa kahvinsa myös perinteisellä kahvinkeittimellä eli juo suodatinkahvia. Ei varmaan yllätä ketään!

  – Poikien äidit  toimitus – 

  Vastaa