• Poikien hiustrendit

  Poikien hiustrendit ovat vuonna 2017 ihanan erilaisia. Pojillani on valtavan paksut ja super nopeasti kasvavat hiukset. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvää se, että hiukset näyttävät lähes aina hyvältä. Pidän henkilökohtaisesti pojilla  surffitukasta ja pituutta hiuksissa saa olla reilustikin. Huonoa runsaissa poikien hiuksissa on puolestaan se, että hiukset menevät takkuun ja ovat silmillä helposti.

  HUOM, jos eksyit tekstiini vasta nyt, niin katso poikien hiusmallit vuodelle 2021!

  Pojat ekaa kertaa parturissa

  Kukaan neljästä pojastani ei ollut koskaan ennen käynyt parturissa. Heidän hiuksiaan oli aikaisemmin leikannut vain minä. Olen opiskellut nuorena alalle, joten ihan ”perus äidin” käsittelyyn he eivät onneksi joutuneet. Nyt arkemme on kuitenkin sen verran hektistä, uusi koiranpentu, poikien harrastukset ja muut kiireet vievät niin paljon aikaa, että en ehtinyt leikkaaman poikieni hiuksia itse. Ajattelin, että ehkä heidän olisi muutenkin jo korkea aika mennä oikean parturin penkkiin istumaan ja saada päähänsä ehkä jotain oikeasti muodikastakin.

  Lue myös: Curly boy method

  Sovin nopean yhteistyön Järvenpääläisen parturi-kampaamo Salon-KIn kanssa. Poikien ensimmäinen kerta parturissa meni isommilla pojilla hyvin, mutta Ollien kanssa oli hieman ongelmia. (siitä lisää tekstin lopussa). Poikien hiustrendit esitellään tässä seuraavana.

  Ananastukka+hair tattoo

  Ossian oli haaveillut pitkään saavansa hiuksiinsa hair tattoon eli hiustatuoinnin. Sellaista en uskaltanut lähteä itse hänen päähänsä kokeilemaan. Jenni leikkasi Ossianille lyhyet sivut, joihin hair tattoo oli mahdollinen tehdä. Tukkamalliksi Jenni ja Ossian valitsivat ananastukan. Ossianin luonnonkihara jätettiin valloilleen ja pituutta päällitukkaan jätettiin aika runsaasti.


  Vinkki: Jenni ohjeisti, että ananastukkaa kannattaa laittaa geelillä tai vahalla, vähän riippuen siitä, että haluaako märemmän vai kuivemman lookin. (geeli=märkä, vaha=kuiva) Lopuksi lakkaa päälle tukemaan kokonaisuutta.

  Lue myös: Ammattilaisen 5 neuvoa lasten hiustenhoitoon

  Lätkätukka/mullet

  Oscarin hiuksiin piti jättää hieman pituutta, joten Jossu ja Oscar päätyivät lätkätukkaan. Oscarin mielestä se on Starwars tukka. Hiuksia föönattiin taaksepäin ja siitä osuudesta Oscar ei tykännyt yhtään (minusta se olisi ollut juuri ihanin juttu). Niskatukkaa muotoiltiin ja sliipattiin geAmmattilaistenelillä. Pienestä Oscarista tuli ihan ison pojan näköinen ja hän kantoikin ylpeänä hiuksiaan koko loppu päivän, kunnes yöllä tukka taas räjähti.


  Vinkki: Jossu ohjeisti, että lätkätukkaa laitetaan geelillä sekä lopuksi lakkaa päälle.

  Miesletti

  Oliver ei toivonut erityisesti mitään hiuksiinsa. Emilian kanssa he päättivätkin kokeilla jotain erilaista. Jotain sellaista mitä Oliverilla ei ole ennen ollut. Oliverin hiusten sivuja lyhennettiin reilusti, mutta päälle jätettiin reilummin pituutta. Emilia teki Oliverille viimeistelyssä hienon miesletin (vai olisiko poikaletti), josta Oliverkin tykkäsi kovasti. Poika yritti nukkua yön yli se päässään. Se ei kuitenkaan ihan onnistunut, eikä Oliver päässyt yrityksestään huolimatta esittelemään lettiään kouluun.


  Vinkki: Emilia paljasti, että miesletin saa tehtyä helpoiten vahan kanssa. Levittää vahaa ensin käsiin ja leittää hiuset vasta sitten. Lopuksi päälle lakkaa.
  ps. miesnutturat ovat nyt myös IN

  Lue myös: Pompulakampaukset pojille

  Ei mikään tukka

  Poikien hiustrendit eivät ulottuneet meidän pienimpään tällä kertaa. Kuten ehkä hieman aavistinkin, niin Ollien parturikäynti ei ollut mikään menestys. Poika oli kyllä innolla menossa leikkaamaan itselleen Robin tukkaa, mutta parturissa iski paniikki. Emme saaneet edes tikkarilla tai leluilla Ollieta houkuteltua istumaan parturin tuoliin.

  Ollien hiukset jäivät siis ilman muodonmuutosta, mutta tikkari lähti mukaan kotiin.

  Mitä vanhemman pitäisi ottaa huomioon, kun lapsi menee parturiin/kampaamoon?

  • Ensimmäistä kertaa kampaamoon-parturiin menevän lapsen kannattaa käydä tutustumassa paikkaan etukäteen
  • Aina mennään lapsen ehdoilla, penkkiin ei pakoteta
  • Alle 16 vuotiaan hiuksia ei saa värjätä, sillä lapsen iho ei ole vielä kehittynyt valmiiksi ja myrkyt läpäisevät ihon herkemmin kuin aikuisella (voi aiheuttaa myöhemmin esim allergioita)
  • Lapsen oma mielipide on tärkeä. Kyseessä on lapsen pää ja on tärkeää, että myös lasta kuunnellaan ja mietitään yhdessä millainen tukka leikataan (vanhemmat-lapsi-kampaaja)

  Kiitos vinkeistä ja yhteistyöstä: Parturi-kampaamo Salon-KI

  TULE MUKAAN ÄITIEN JA POIKIEN TAPAHTUMIIN

  KATSO TULEVAT TAPAHTUMAT

  Kommentit

  1. Äiti-81

   Tosi kivat tukat pojilla. Me emme ole myöskään vielä eksyneet parturiin, mutta ehkä tästä innostuneena ????

   1. Jonna-Emilia

    Oli se vaan niin helppoa leikkauttaa hiukset ammattilaisella. Ei taida pojillekaan jatkossa kelvata äidin leikkuut….

  2. S

   Aivan upeita kampauksia! Mun poika ei suostunut parturiin ennen kuin 6-vuotiaana (n 2-vuotiaana yritettiin ja itki ja huusi niin että parturikin melkein itki, ja piti jättää kesken). Minulla ei valitettavasti ole alan koulutusta eikä myöskään taipumusta joten poika lähti joskus päiväkotiin sen näköisenä että pelkäsin että tulee lasu perään…onneksi ne ajat ovat takana 😀

   1. Jonna-Emilia

    No mutta onneksi pienillä pojilla semmoinen söpö takkutukka on just ihanin ????

  3. Nimetön

   Ehkä nuorimmaista harmitti vain väärissä jaloissa olevat kengät..? 🙂

  Vastaa