• Pojan äiti! Jos haluat joskus lapsenlapsia niin huolehdi näistä asioista

  Voimme poikien vanhempina jo nyt vaikuttaa siihen miten todennäköisesti saamme joskus tulevaisuudessa biologisia lapsenlapsia. Uskomatonta mutta totta!

  saatko lapsenlapsia

  Tiesitkö nämä?

  Äidin tupakointi on erityisen haitallista pojan siittiöntuotannolle. Jos äiti tupakoi, niin pojan siittiöntuotanto vähentyy neljänneksellä verrattuna savuttomien äitien poikiin. Tupakointi raskausaikana on tietysti muutenkin aivan järjetöntä, mutta tämä lisäseikka kannattaa ottaa vielä huomioon ennen kun pistää röökin palamaan.

  Äidin pitäisi vältellä kemikaaleja raskausaikana, jotta poikasiittiö eivät altistu ftalaateille (löytyy hygieniatuotteista). Ftalaateille altistuneet poikalapset ovat vähemmän maskuliinisia kuin vertailuryhmän pojat ja heillä on todettu matalia testosteronipitoisuuksia. Haitat huomataan selvemmin vasta myöhemmällä iällä, sillä ftalaateille altistuminen vaikuttaa myös hedelmälisyyteen.

  Suodatathan vesijohtoveden ennen kun tarjoat sen pojallesi tai juot sen itse raskaanan ollessasi? Kannattaisi, sillä vesijohtovesi sisältää e-pillereiden estrogeenijäämiä ja sen suodattamatta nauttiminen voi aiheuttaa pojille hormonihäiriöitä. Hormoonien epätasapaino puolestaan vaikuttaa lisääntymiseen.

  On tutkittu, että hedelmien ja vihannesten torjunta-aineet vähentävän miesten siittiöiden määrää. Suosi siis luomua (koska niiden tuotannossa ei käytetä torjunta-aineita) kun ostat kyseisiä tuotteita pojallesi. Tutkimusten mukaan kuoriminen ja peseminen ei vaikuttaisi asiaan lieventävästi.

  Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, opeta poikasi nukkumaan jo pienestä asti väljissä yöhousuissa tai vaikkapa nakuna. Tiukat alushousut/boxerit kuumentavat kiveksiä ja liian lämpimissä olosuhteissa siemennesteen tuotanto loppuu. Ei ehkä ajankohtaista vielä, mutta jos poika on tottunut nukkumaan tiukoissa alushousuissa yönsä, on aikuisiällä tavan muuttaminen varmasti vaikeampaa.

  Paljon tulevia lapsenlapsia kaikille poikien äideille!!!!

  Lue myös:
  Testaa miten terveellisesti lapsesi syö

  10 vinkkiä miten säästät järkesi lapsiperheen arjessa

  Kommentit

  1. Hannavaan

   ”Suodatathan vesijohtoveden ennen kun tarjoat sen pojallesi tai juot sen itse raskaanan ollessasi?” … Mitäääää? :’D Olenko vain takapajuinen ja tietämätön, vai miksi en ole koskaan kuullut kenenkään suodattavan vesijohtovettä? Siis miten suodattaa?? HÄH?! :’DD

   1. Jonna-Emilia

    No en minäkään sitä suodata :). Nämä nyt oli tällaisia puoli harmittomia nippelitietoja, mutta minusta kovin mielenkiintoisia. Tosin olen suunnitellut, että voisin suodattaa jatkossa. Olen tätä pohtinut jo useamman vuoden, joten kovaa kiirettä en ole näemmä pitämässä. Eräs tuttavani suodattaa vesijohtoveden perheelleen, se tapahtuu yksinkertaisesti sellaisella kannulla tai sitten suoraan hanaan laitettavalla laitteella. Tältä ystävältäni olen tästä koko asiasta ensimmäisen kerran kuullutkin. Kuitenkin jos hieman googlettelee, niin asiasta löytyy yllättävän paljon tietoa.

    1. Laura

     Meillä suodatetaan vesijohtovesi ja kyllä eron maussa huomaa. Aqvalta tilasin ja olen ollut tyytyväinen 🙂

     1. Jonna-Emilia

      Kiitos kokemuksen jakamisesta. Ehkä mekin vielä joskus.

  2. sinimiia

   Kannattaa osta vesi magneetti tikku! Se tekee vedestä pehmeämpää ja paljon parempaa. Itse pidän tikkua vesi kannussa aina, en enää voisi juoda tavallista hana vettä 😀 Ero on huomattava.

  3. Humbuugia ;)

   Mä jotenkin luulen, että nämä e-pillerijäämät ja muut lääkejäämät juomavedessä ovat enemmän muiden maiden ongelmia. Suomessa kuitenkin puhdistetun jäteveden kierto takaisin pohjavedeksi vie pitkän aikaa. (Eikös esim. Helsingin juomavedet tule tunnelia pitkin Päijänteeltä asti). Ja jos niitä lääkkeitä olisi haitaksi asti jo nyt, niin eihän kukaan joka juo vesijohtovettä tulisi millään raskaaksi. Ja edelleen, tulisihan noita samoja lääkejäämiä myös kaikesta muusta ravinnosta: eläimet juovat vettä ja kasveja kastellaan. Pelkän vedenpuhdistushan ei tuossa riittäisi.

   1. Jonna-Emilia

    Totta! Toivotaan, että oletuksesi pitää paikkansa. Tosin luin yhden artikkelin suomestakin, jossa juuri päiviteltiin kalakantojen muuttumista noiden e-pillerijäämien vuoksi. Tiedä näistä…mutta mielenkiintoisia juttuja silti.

  4. Mietintää

   Mua jäi tämä juttu vaivaamaan ja mietin, että mahtaisiko nykypäivän hedelmöityshoitojen tms. aikana olla tärkeämpää huolehtia ennemmin siitä mitä lapsilla on korvien välissä kuin jalkojen välissä? Tarkoitan tällä siis sitä, että kun lehdistössä on pohdittu syntyvyyden pienenemistä, niin useimmmiten mainitut syyt vauvojen puuttumiseen ovat olleet se, että kumppania ei ole löytynyt tai ei vain haluta hankkia lapsia, kun koetaan lapset taakaksi.
   Eli siittiöiden kuntoa tärkeämpää olisi pyrkiä kasvattamaan sosiaalisia ja itsevarmoja poikia, jotka löytävät kumppanin. Ja vielä sellaisia poikia, jotka ovat lapsirakkaita (tottuneet lapsiin ja osaavat näiden kanssa olla) ja tunnollisia sekä vastuuntuntoisia, jotka eivät laistaisi perheen perustamisen tuomasta vastuusta (tai kavahtaisi sitä). Poikien äitihän myös herkästi avioerotilanteissa ”menettää” lapsenlapsensa. Ei varmaaan omasta tahdostaan, mutta kuulemma helposti yhteydenpito harvenee.

   1. Jonna-Emilia

    Ihan hyviä pohdintoja. Eikä toivonmukaan kukaan oikeasti kauheasti tuhlaa energiaansa pohtiessa sitä miten voisi maksimoida biologisten lastenlasten mahdollisuudet 🙂 Tämä teksti oli enemmänkin tällainen erilaisten ja uusienkin tietojen esille tuomista.
    Minä jaksan uskoa, että tuo lopussa mainitsemasi lastenlasten menettäminen on mennyttä aikaa. Nykyään kun tasa-arvon nimissä on moni asia mennyt parempaan suuntaan. Avioeron jälkeen lapset ovat nykyään usein yhteishuoltajuudella molemmilla vanhemmilla. Ja monesti viikko/viikko vuoroilla. Tämähän jo muuttaa koko asetelmaa täysin. Ennen kun pariskunta erosi, niin äiti lähti lasten kanssa ja isä ei pahimmillaan saanut enää edes nähdä lapsia. Ei ihme, että isovanhemmillakin on silloin katkennut välit lapsenlapsiin.
    Olen miettinyt samaa kuin sinä, että pojat pitää kasvattaa jo pienenä itsevarmoiksi, lapsirakkaiksi ja vastuuntuntoisiksi. Siten he osaavat myös tulevina isinä ottaa vastuun lapsen hoidosta, siinä missä äitikin ja sellaista outoa ”isi on äidin pikku apuri”-asetelmaa ei pääse syntymään.

  5. seija utriainen

   Totta joka sana. Itse olen juomut suodattettua vettä, ja maistuu hyvältä ja raikkaalta.

  Vastaa