• Millainen laiva on Silja M/S Galaxy?

  Tämä on kaupallinen yhteistyö Silja M/S Galaxy Tallink & Silja Linen kanssa.

  Testaajat: Oscar 7v, Verneri 6v ja Viljami 6v

  silja galaxy
  Oscar ja Jonna tulossa tyytyväisenä buffetista

   

  Mikähän se taika laivaristeilyissä on? Muistan jo omasta lapsuudesta, kuinka jännittävää oli lähteä laivalle ja edelleen omien lasten kohdalla jännitys on käsinkosketeltavaa. Poikien Äitien ja Tallink Silja Linen yhdessä järjestämä ”Äidin ja pojan yhteinen risteily” lähestyy, joten oli aika käydä testaamassa Galaxy-laiva sitä varten. Pakkasimme Oscarin, Vernerin ja Viljamin matkatavaroiden kanssa autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Turkua, jossa Galaxy meitä odotteli satamassa.

  Tallink & Silja Line lapsille

  Silja M/S Galaxy

  Mikä on Silja M/S Galaxy ?

  M/S Galaxy on Tallinkin omistama matkustajalautta ja se valmistui vuonna 2006. Galaxy risteilee joka päivä Turku-Maarianhamina-Tukholma väliä. Virolaistaiteilija Navitrolla on taiteillut laivan kyljet, jotka lapset ensimmäisenä satamaan saavuttaessa huomasivat sekä hyteissä olevat maalaukset. Matkustaja-autolautta risteilee Ruotsin lipun alla. Matkustajia mahtuu laivalle 2800 ja hyttejä on lähemmäs 800. Poikia kiinnosti kovasti laivan tekniset tiedot ja moneen kysymykseen saimme kaivaa vastauksia pitkin risteilyä.

  Lue myös: PowerPark poikien kanssa

  Vinkit vierailijoille

  Silja M/S Galaxy laivalle ei välttämättä tarvitse raahata omia lastenrattaita. Niitä voi lainata infosta panttia vastaan. Info sijaitsee kannella kuusi ja on avoinna yötä päivää. Sieltä voi käydä kysymässä mieltä askarruttavia asioita ja vinkkejä mitä maissa kannattaa tehdä. Laivalla on myös hyvät shoppailumahdollisuudet ja poikien hengaillessa leikkihuoneessa ohjaajan kanssa, käytimme ajan tehokkaasti hyväksi ja kiersimme myymälät, joista pojat eivät olleet kiinnostuneita. Karkki- ja lelukauppoihin heitä ei tarvinnut kahta kertaa kehottaa 😉
  Silja M/S Galaxy
  M/S Galaxy tarjoaa hyttejä on useita eri vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Hytiksi valitsimme family-hytin, jossa on kaksi hyttiä väliovella yhdistettynä. Hieman taktikoiden sijoitimme pojat toiseen hyttiin ja me äidit olimme omassamme. Tämä oli oikein hyvä ratkaisu, kun iltavilli alkoi 😉 Yöllä pidimme välioven auki, jotta pystyimme valvomaan veijareita. Meillä äideillä on tunnetusti se ylimääräinen aisti, jota käytämme unissaankin.
  Silja M/S Galaxy

  Viikolla M/S Galaxy laivalla on rauhallisempi meininki, joten jos haluaa lasten kanssa seilata vähän väljemmillä vesillä, suosittelen lähtemään risteilylle arkipäivänä. Me risteilimme tiistain ja keskiviikon, joten poikien kanssa ei tarvinnut jonottaa mihinkään. Buffetissakin oli oikein rauhallista ja joulutunnelma taattu. Viikonloppuisin onkin sitten enemmän menoa ja meininkiä sitä kaipaaville. Laivalta löytyy kaikenlaista ohjelmaa jokaiselle matkustajalle päivittäin. Musiikin ystäviä viihdyttää trubaduuri, housebändi ja Midnight Show joka päivä. Pojat halusivat nähdä iltapäivä-shown, joten suuntasimme sitä katsomaan yökerhoon. Viikonloppuisin parkettien partaveitset pääsevät aloittamaan tanssiurakkansa jo aamusta, myös lapsille on tarjolla esiintyjä.

  Silja M/S Galaxy

  Silja M/S Galaxy

   

  Lapsille on oma leikkipaikkansa, jossa parasta antia oli ehdottomasti pallomeri liukumäkineen. Isommille lapsille löytyy myös pelihuone leikkihuoneen vierestä, jonne pojat aina jostain kumman syystä ajautuivat. Mukavasti oli järjestetty ohjelmaa vaikka keskellä viikkoa risteilimmekin. Joulupukki kävi jo satamassa tervehtimässä, ja useamman kerran vielä laivallakin. Pojat tykkäsivät kovasti leikkipaikalla lasten kanssa puuhastelevasta ohjaajasta, jota muisteltiin lämmöllä vielä kotimatkallakin. Terveisiä siis hänelle 🙂 Testiryhmä osallistui myös laivalla järjestettävään karkkibingoon,  josta Verneri onnekkaana voittikin karkkipussin.

  Silja M/S Galaxy

  Hyvä ruoka, parempi mieli

  Kun nälkä yllättää, löytyy laivalta Buffetin lisäksi useampi ravintola ja kahvila. Me kävimme Buffetissa ja italialaisessa Tavolatassa syömässä ja molemmista saimme kaikkia miellyttävät makuelämykset ja oikein hyvää palvelua. Pojat onneksi tykkäävät syödä, joten me äidit saimme syödä rauhassa ja kiireettä. Tavolatassa pojat saivat odotellessa hieman tekemistä värikynien ja tehtäväkirjojen muodossa.

  Lue myös Poikien Äiti blogin: Ei unohdeta poikia! Jooko?

  Silja M/S Galaxy

  Silja M/S Galaxy Lapsille

  Pitkän päivän päätteeksi voi väsyneitä jäseniä käydä lepuuttamassa saunaosastolla, josta löytyy myös pienet uima-altaat sekä isommille että pienemmille vesipedoille. Täytyihän ne meidänkin vesipedot uimaan viedä ja  viihdyimme saunaosastolla toista tuntia. Makoisien unien jälkeen heräsimme aamulla pirteinä, kun laiva saapui takaisin Turkuun. Testiryhmän pienet merimiehet suosittelevat lämpimästi Galaxya kaikille!

  KUUNTELE TÄSTÄ

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Joulupukki ja ohjaaja leikkipaikalla
  2. Pallomeri
  3. Pelit ja karkit

  Äitien TOP3

  1. Rauhalliset ruokailut, hyvä ruoka.
  2. Tilava family-hytti
  3. Hyvät shoppailumahdollisuudet

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

  Kommentit

  1. #Böllis

   Vai sillviissii

  Vastaa